DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Így képes megtartani remek formáját Hamilton

Az ötszörös világbajnok brit meglehetősen aktív életet él a Formula-1-en kívül is. Azonban rámutatott, mennyire fontos, hogy kevés szabadidejét valódi feltöltődéssel töltse a megterhelő idény során.

A Formula-1 egyik főszereplője több, mint egy évtizede Lewis Hamilton, 2007 óta része a száguldó cirkusznak. A Formula-1-en kívül is nagy hírnévre tett szert, rettentően pörgős életet él, de időnként az ő akkumulátorait is fel kell tölteni, hogy mindig remek formában és kitűnő összpontosítással vezethessen.

A száguldó cirkusz tíz éve sem járt kevés megterheléssel a versenyzőknek és a stábtagoknak sem, idén viszont már huszonegy versenyhétvégéjük volt, köztük egy triplázással a nyár első felében, ez pedig extra teher mindenki számára. A pilótáknak nagyon fontos, hogy a nagy hajtás közben időnként arra is jusson idejük, amikor valóban pihennek és nem kizárólag az aktív pihenésre vágynak.

Hamilton tudatosan relaxál, hogy formában tartsa magát


Hamilton az F1 egyik legnagyobb sztárja, amikor nem az autóban ül, igen gyakran vesz részt különböző hírességek partijain, nem ritka, hogy celebek társaságában fényképezik le az ötszörös világbajnokot. Ez azonban sosem volt negatív hatással az autóban nyújtott teljesítményére. Ahogy Martin Brundle is nyilatkozta a napokban, öt világbajnoki címét az erős autó ellenére sem csupán a véletlennek köszönheti Hamilton.

A brit számára ugyanis nagyon fontos a relaxálás, az a kevés idő, amit a családjával tölthet, már évi rutinjához tartozik. „Egyelőre nincsenek konkrét terveim a téli vakációra, de alig várom, hogy végre a családommal lehessek. Sajnos december közepéig rengeteg kötelezettségem van, utána viszont szeretném a szünetet kihasználni és a nővéremmel, a gyerekeivel, édesanyámmal és édesapámmal tölteni az időt” – mutatott rá Lewis Hamilton a Motorsport szaklapban.

A következő szezon még nehezebb lehet, ugyanis a huszonegy versenyhétvége márciustól decemberig tart majd. Még nagyobb szükség lesz a megfelelő relaxációra. „A pihenőidőszak egyre növekvő fontosságúvá vált az életemben, mivel a szezonok időtartama egyre hosszabbá és hosszabbá válik mostanában. Fontos a relaxálás” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: