DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A leggyengébb után végre erős Williams-páros?

Amikor a konkurenciától érkezik dicséret, az ritkán jelent rosszat. 2018 a Williams istálló mélyrepüléséről szólt a legtapasztalatlanabb pilótapárossal. A McLaren újonca viszont erősnek gondolja a jövő évi duót.

Lassan egy éve már annak, amikor Lance Stroll mellé Szergej Szirotkint nevezték ki a grove-i gárda másik pilótájának. Ekkor nagyon sok szakember és rajongó kezdte félteni a Williamst, hogy egy újonc és egy egyetlen szezonnyi rutinnal rendelkező versenyző alkotja az idei párost és majd jelentősen visszaesnek.

Ez valóban így történt, de alighanem kevésbé a pilóták, sokkal inkább a teljes egészében félretervezett konstrukciójú FW41 miatt. Az évad során szinte semmilyen előrelépést nem voltak képesek felmutatni, a két pilóta sem adott túl sok használható visszajelzést, de az autóval alapvető hibák mutatkoztak. Egy idő után nem is erőltették tovább és inkább a jövő évi FW42-re kezdett összpontosítani a csapat.

A versenyzőpáros is teljesen kicserélődik, Lance Stroll a Racing Pointhoz (egykori Force India) távozott, Szirotkinnal pedig nem hosszabbított a gárda. Helyükre az F2-es bajnok George Russell, valamint a harminchárom éves Robert Kubica érkezett, akit vélhetően különleges figyelem övez majd, hogy mire lesz képes sérült jobb kezével.

Kubica és Russell is nagy fogás a Williams számára?


A McLarennél is debütál egy újonc, Lando Norris, aki úgy véli, F2-es riválisával nagyon jót húzott a Williams, valamint nagyra tartja a hosszú kihagyás után visszatérő Robert Kubicát is. A leggyengébb páros után az egyik legerősebbel rendelkezik majd az egykor szebb napokat látott istálló?

„Emlékszem fiatalabb koromban, amikor először elkezdtem nézni a Formula-1-et, kedveltem Kubicát. Mindig is olyasvalaki volt, akire én is felnéztem, ahogy rajtam kívül még sokan mások is, akik tudják, mennyire jó is volt. Sajnos nem sokat láthattam őt élőben versenyezni, de pontosan tudom, mire képes” – nyilatkozta Norris a RaceFans szakoldalnak.

„Remek, hogy újra viszontláthatom őt a rajtrácson jövőre. Úgy gondolom, ez a Williams számára is nagyon jó, hogy két ilyen erős pilótával rendelkeznek. Remélhetőleg jó néhány kitűnő csatát vívhatunk majd egymás ellen” – tette hozzá az újonc brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: