DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Én és Leclerc leszünk a következő nagy durranás

Max Verstappen arra számít, hogy ő maga és Charles Leclerc lesznek a Formula-1 következő Lewis Hamiltonja és Sebastian Vettele. Már jövőre bajnokok lehetnek, csak egy jó autóra lesz szükségük.

Max Verstappen 2015-ös csatlakozása óta olyan teljesítményt nyújt, amelyre sokan felkapták már a fejüket, a Red Bull pedig 2016 elején be is ültette a nagycsapat autójába, ahol eddig öt futamgyőzelmet szerzett.

Charles Leclerc idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, a Ferrari vezetőségét pedig annyira meggyőzte a monacói, hogy pont annak a Kimi Raikkönennek a helyére ültetik be, egy világbajnoki cím reményében, aki legutóbb csúcsra jutott a Scuderiával, még 2007-ben. Többen is úgy tekintenek rá, mint a Ferrari következő világbajnoka, Max Verstappen szerint pedig ők ketten lesznek a Formula-1 meghatározó alakjai a közeljövőben.

A pályán még nem sokszor volt szerencséjük egymáshoz


„Hogy Leclerc-nek lesz-e esélye a világbajnoki címre, az nagyban függ majd attól, milyen autót és milyen felszerelést kap maga köré. Ha ez elég jó lesz, egészen biztosan lesz sansza. Ha nekem lett volna egy jó autóm az első évemben, én is képes lettem volna egyből egy világbajnoki címért harcolni” – nyilatkozta meglehetősen magabiztosan a holland.

„A kor nem igazán számít, ha van egy jó autód, bármikor harcba tudsz szállni. Úgy képzelem, mi olyanok leszünk a jövőben, mint Hamilton és Vettel, mivel egy ponton az idősebb generáció le fog köszönni” – utalt rá Verstappen, hogy Leclerc-t tartja legnagyobb riválisának a fiatalabb generáció tagjai közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: