DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Todt: Csak egy kicsi hiányzik a Ferrarinál

Annak ellenére, hogy ismét a Mercedes és Lewis Hamilton húzta be mindkét bajnoki címet, Jean Todt szerint a Ferrarinak rendkívül erős szezonja volt, és nem sok kellett, hogy ők legyenek a győztesek.

Lewis Hamilton 11 győzelemmel zárta a szezont, Sebastian Vettel viszont csak 5 diadalt tud felmutatni, de ennek ellenére ez az év tényleg a Ferrari és a Mercedes öldöklő csatájáról szólt. A korábbi szezonokben nem volt jellemző, hogy az olaszoknak többször is jobb autójuk volt, mint a Mercedesnek, és ők is favoritnak számítottak a hétvégék többségében.

A végső táblázatok persze nem ezt mutatják, mert Lewis Hamilton és a Mercedes remekül teljesített a szezon második felében, amit Jean Todt is elismer: „Ha csak az eredményeket nézzük, akkor azt mondhatnánk: már megint Hamilton és a Mercedes, de megszerezni mindkét bajnoki címet sorozatban ötször – tudom, milyen nehéz lehet. Kemény csata volt a Ferrarival és olykor a Red Bull-lal is. Jobban szeretnénk 10 különböző győztest, de tudjuk, hogy ez nem történhet meg mindig, így itt sem ez a helyzet.”

 todt-a-ferrarirol2018



Az FIA elnöke az olaszok tragikusan elhunyt vezetőjéről is megemlékezett: „Ha a Ferrariról van szó, szeretnék Sergio Marchionnéról is beszélni. Nagyon szomorú és váratlan halála volt, emellett pedig erős vezetőnek ismertük meg. Imádta, amit csinál, és a szíve mindig a Ferrariért és az F1-ért dobogott.”

„Képes volt a Ferrarit a legfelső szintre emelni, a csapat pedig most is ott van, csak kevés dolog hiányzik náluk. Olykor megvolt a legjobb csomagjuk, néha nem, de végül a szezon második felében Lewis Hamilton és a Mercedes átvette a vezetést.”

Todt nem akart belemenni Vettel kritizálásába, amikor a német teljesítményéről kérdezték: „Mindenkinek vannak érzései, és könnyű ítélkezni külső szemszögből. De bele kell gondolni mindkét bajnok helyzetébe. Nagyon óvatos vagyok, mielőtt ítélkezek vagy kritizálok bárkit, ez nehéz helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: