DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen „még túl fiatal" a visszavonuláshoz

Kora miatt többen már évek óta a visszavonulását várják, a NASCAR egyik sztárja azonban pont az érettsége miatt tartja értékesnek az F1 egyik nagy „öregjét”, Kimi Raikkönent.

39 éves korával Kimi Raikkönen a jelenlegi Formula-1 utolsó veteránjának számít. A Max Verstappentől, George Russelltől vagy Lance Strolltól durván kétszer idősebb versenyzőről sokan már évek óta azt vallják, hogy záros határidőn belül vissza kellene vonulnia a száguldó cirkuszból, így helyet adva a fiatalabbaknak, ám nem mindenki gondolkodik így: a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson pont a finn érettségét értékeli az egyre fiatalodó mezőnyben.

 raikkonen-2001-sauber-portre

2001-es F1-es debütálása óta egy egész generáció felnőtt


„Pár évvel ezelőtt láttam őt versenyezni a NASCAR-ban, és örülök, hogy aktív marad” – utalt Raikkönen sauberes szerződésére az amerikai pilóta. „Tudom, hogy ott vannak a fiatalok, akik különleges dolgokra képesek, de a mi sorozatunkban látom az érettség erejét. A pilóták a karrierjük kései szakaszában érnek be igazán.”

„Persze mindenkinél eljön az a pont, amikor vissza kell vonulnia, de Kimi ehhez még túl fiatal, neki még folytatnia kell. Sok pilótáról, még Fernando Alonsóról is nehéz elhinni, hogy visszavonul, de tudom, hogy őt más vágyak hajtják” – nyilatkozta Johnson, aki egészen hasonló cipőben jár, mint 2007 F1-es világbajnoka. A 43 éves pilóta a legfiatalabb NASCAR-os riválisától pont kétszer idősebb, a mezőny fele pedig 30 évnél fiatalabb, így Johnson messze a sorozat nagy öregjei közé tartozik.

Raikkönen 1979. október 17-én született, így a 2020 végéig tartó szerződésének köszönhetően 41. születésnapját is a Formula-1-ben fogja megünnepelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: