DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Sokat veszít az F1 a motorhanggal

A visszavonuló kétszeres F1-es világbajnok egy 2013-as McLarenben találta magát a hét elején és szerinte annak sokkal-sokkal különlegesebb volt a hangja, mint a mostani autóknak.

A hét elején autót cserélt Fernando Alonso és a sokszoros NASCAR-bajnok Jimmie Johnson, de a spanyol nem az "igazi" F1-es autóját "adta oda", hanem egy 2013-as McLarent bocsátott rendelkezésre a csapat. Ugyan a terv az volt, hogy Alonso csak a NASCAR-autót vezeti, ám végül az F1-es gépbe is beleült és szerinte az akkori motorok hangja most nagyon hiányzik az F1-nek.

allo



"Őszintén szólva ez nem volt megtervezve. Arról volt szó, hogy csak a NASCAR-autót vezetem, de volt értelme annak, hogy én teljesítem az installációs kört az F1-essel, csak hogy megnézzük, hogy minden rendben van-e. Az ülésben találtam magam délelőtt 11-kor azok után, hogy előző nap visszavonultam" - mondta Alonso az Autosportnak, majd rátért a motorhangra.

"Nagy élmény volt még akkor is, ha belülről a hang nem különbözik nagyon attól, mint amit a mostani autókban hallunk. Kívülről viszont ismét nagyon-nagyon különleges volt, szóval sok mindent elveszítünk most a hanghatás miatt" - mondta a kétszeres F1-es világbajnok, majd hozzátette, hogy egy nap talán visszatérhet kommentátorként és egy egészen más szemszögből élvezheti ezt a sportágat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: