DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris Alonsótól várna segítséget 2019-ben

Fernando Alonso ugyan visszavonult az F1-től 2018 végén, messze nem biztos, hogy nem látjuk tesztelni a McLaren színeiben. Lando Norris is a pozitívumot látja benne, ha a spanyol a csapattal marad.

Érzelmesre sikerült Fernando Alonso búcsúja a 2018-as szezonzárón: a leintés után a spanyol Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal égette a gumikat a célegyenesben, és köszönt el a száguldó cirkusz közönségétől.

A történetnek azonban lehet, hogy nincs vége, mivel Zak Brown korábban megerősítette: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Alonso 2019-ben tesztelni fog a McLarennek, és segíti majd a csapat újdonsült pilótáit.

Az F1-ben jövőre debütáló Lando Norris szívesen venné a kétszeres világbajnok tanácsait: „Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos lenne. Tudja, hogyan változott az autó az évek alatt, és óriási tapasztalata van benne, mi a jó, és mi a rossz – sokkal több, mint nekem.”

 norris-alonsotol-varna-segitseget



„Nem tudom, hogy mi fog történni, de ha még mindig a McLaren része lesz, akkor jó lenne. Úgy vélem, hogy még a csapattal maradhat, de nagyon sok függ tőle ebben a kérdésben.”

Ugyanakkor ha Alonso tesztelne, előfordulhat, hogy Lando Norristól és Carlos Sainztól is értékes tapasztalatot venne el, de a fiatal britnek nincs ezzel problémája: „Természetesen szeretnék minél többet vezetni, de ha mindenki arra a döntésre jut, hogy ez a csapat javára válhat, és a visszajelzései annyira fontosak, mint Carlosé és az enyémek, akkor ez egy jó dolog lesz.”

„De úgy gondolom, hogy idáig még hosszú az út, és meglátjuk, mit akarunk tenni, ha ismét egy F1-es autóba akar ülni” – hagyta nyitva a kérdést Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: