DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull miatt majdnem feladta a versenyzést Albon

A Toro Rosso új pilótájáról ismert, hogy 2012-ben rövid ideig szerepelt a Red Bull juniorprogramjában: miután kitették a szűrét, elgondolkodott rajta, hogy nem versenyez tovább.

Különös versenyzőpárost szerződtetett a Toro Rosso, hiszen mindkét 2019-es igazolás visszatér a Red Bull családhoz, ahonnan egyszer már menniük kellett. Danyiil Kvjat többszörös lefokozása és végső kirúgása jól ismert történet, az újonc Alexander Albont pedig még 2012-ben válogatták be a pilótanevelő szisztémába. Az akkor gokartból fellépő újonc első éve a Formula Renault-ban harmatosan végződött, ezért a Red Bull gyors úton meg is vált tőle.

„Számos ok miatt nehéz év volt számomra, nem csupán az eredményeim tekintve, hanem azért is, mert arra kényszerített, hogy sokkal keményebben dolgozzak” – idézte fel a szűkös esztendőt a Red Bull sajtóanyagában Albon. „Annak a határán voltam, hogy teljesen abbahagyom a versenyzést. Egészen attól kezdve mindig tudtam, hogy meggyőzően kell szerepelnem, ahányszor vezetek, és szerencsére dr. Marko megadta a második esélyt.”



A thaiföldi-brit pilóta a későbbiekben egyre feljebb lépdelt a létrán: 2016-ban második lett a GP3-ban, idén pedig harmadik a Formula-2-ben. Annak ellenére, hogy Albon sosem rendelkezett erős szponzorokkal, két nagy lehetőség is megnyílt előtte egyszerre: a Nissannal aláírt Formula-E-szerződésből lépett ki az F1 kedvéért.

„Több mint izgatott voltam, hiszen hatéves korom óta vártam erre. Nem mondanám, hogy a semmiből érkezett, mivel az elmúlt pár hónapban azt próbáltam megoldani a Nissan e.dams-szel, hogy engedjenek el a Toro Rossóhoz. Még mindig nem tudom elhinni, hogy ez végül megtörtént” – mondta Albon, aki épp cipőt vásárolt, mikor megkapta az örömhírt.

„Soha nem adtam fel, hinnem kellett benne, hogy még megtörténhet. Emellett azonban tudtam, hogy az esélyem az F1-be jutásra nagyon csekély volt, mivel nem rendelkeztem rendes büdzsével. A valóságban egyetlen úton kaphattam lehetőséget, a Toro Rosso-Red Bull családtól. De ahogy mind tudjuk, dr. Markót nem olyan könnyű meggyőzni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: