DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Egy álmom vált valóra a McLarennél

Carlos Sainz jövőre a McLaren színeiben fog versenyezni, és a szezon utáni Pirelli-teszten ki is próbálhatta a wokingiak autóját. Már az első perctől otthon érezte magát új csapatánál.

A Red Bull juniorprogramjának keretében, 2015-ben mutatkozott be a Formula-1-ben Carlos Sainz Jr., a Toro Rosso istállójánál, ahonnan tavaly került át kölcsönben a Renault-hoz, azonban nem maradt számára hely, mivel a francia csapat Daniel Ricciardo mellett tette le a voksát, Nico Hülkenberg csapattársaként.

Miután kiderült, hogy nincs maradása, hamar jött a bejelentés, hogy 2019-ben a McLaren pilótája lesz a fiatal spanyol versenyző. Abu Dhabiban szerdán már ki is próbálhatta a wokingiak autóját, és rendkívül lelkesen nyilatkozott a tesztnap után Sainz.

Jövőre a McLarenen láthatjuk az 55-ös számot


„Mikor először kigurultam a garázsból egy McLarennel, úgy éreztem, egy álmom vált valóra. Amikor végre először teljesítettem egy hosszabb távot, fantasztikusan éreztem magamat, ez egy rendkívül produktív nap volt. A csapat rögtön azt éreztette velem, hogy itthon vagyok. Az első körtől, az első naptól.”

„Rengeteg kört teljesítettem, és meg kell, köszönjem a csapatnak, hogy egy ilyen megbízható autót adtak nekem, amivel könnyebb volt hozzászoknom az új impulzusokhoz és életem új fejezetéhez. Minden egyes kört élveztem, az elsőtől a százötvenedikig. Fantasztikusan éreztem magam, és a lehető legjobban tudtuk befejezni az évet.”

„Abban a pillanatban, hogy elhagytam a bokszutcát, máris kényelmesen éreztem magam az autóban. Nyilvánvalóan, mindig lesznek apróságok, amiken javítani kell, és akadnak majd új dolgok, amikhez nekem is hozzá kell szoknom, mint az ülés és az autó viselkedése, de már az első körtől tudtam ezekre koncentrálni. Nagyszerű volt ez a nap” – értékelte első mclarenes kalandját a spanyol a Motorsport Week oldalának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: