DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardót megzavarta a Red Bull formája

Az év végén a Renault-hoz szerződő Daniel Ricciardo nem talál igazi magyarázatot (volt) csapata jelentős, idény végi formajavulására. Az RB14 a szezon hajrájában mindenhol versenyképes lett.

Kissé megzavarja az eddigi magabiztosságban az előző öt évadban a Red Bullnál versenyző ausztrált, hogy éppen most lendült ennyire kitűnő formába az energiaitalos istálló, amikor már egyértelmű volt, hogy 2019-től a gyári Renault-nál folytatja pályafutását. Tavaly például Brazíliában mélyen le volt maradva Max Verstappen és Daniel Ricciardo is az élmezőnytől, idén azonban bámulatos tempóval jelentkeztek.

Mivel az erőforráson semmit nem javítottak jó ideje, a jelek szerint a karosszéria terén talált bele valamibe Christian Horner gárdája. „Ez a sport időnként zavarba ejtő. Brazíliában is egyik ámulatból a másikba estem, milyen kiváló volt a tempónk. A verseny elején keresztül kellett rágnom magam a mezőnyön, ami általában tönkre is teszi az abroncsokat. Ellenben én még utána is gyorsabb voltam a Ferrariknál és a Mercedeseknél is” – idézi Daniel Ricciardót a Motorsport.com szakoldal.

A Red Bull a szezon hajrájára látványosan feljavult, pedig a motor változatlan maradt


„Nehéz volt előzni, de tudtam hogy megvan hozzá a teljesítményünk. Nem tudom, hogy mi mozdultunk el ennyire jó irányba, vagy a többiek szúrtak el valamit, de egyértelműen nagyon gyorsnak bizonyultunk az utolsó versenyeken.”

„Hogy a Renault-s szerződésem miatt nem osztották meg velem a legújabb fejlesztések részleteit? Hát, valószínűleg egyébként sem sokat tudnék róluk. Ez a sport nagyon összetett, de mindenki tisztában van az erősségeivel. Ebben az évben az aerodinamika terén egyértelműen még tovább erősödtünk.”

„Az autó geometriája alapvetően rendben volt. Nézzük meg más csapatok pilótáinak belső kamerás felvételeit, a sisakjuk rengeteget mozog a pilótafülkében, miközben a miénk jóval nyugodtabb. Az RB14 teljesítménye nagymértékben javult az év során” – tette hozzá Ricciardo. Most már minden azon múlik a bikák számára, hogy a Honda fel tud-e nőni megfelelő mértékben a feladathoz. Ha ugyanis a francia gyártó motorjánál többet képesek nyújtani, akkor a Red Bull valóban esélyes lehet a futamgyőzelmekre már jövőre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: