DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Éppen ez az, amire vágytam

Bő másfél évtized telt el azóta, hogy Kimi Raikkönen utoljára a Sauber színeiben állt rajthoz a Formula-1-ben, most ismét a svájciakat erősíti. A veterán finn új kihívásokra vágyott, meg is kapta, amit akart.

Múlt vasárnap még a Ferrari volánjánál ülve versenyzett Abu Dhabiban (sajnos nem túl sokáig, az autó ugyanis a futam első harmadában műszaki hiba miatt megadta magát), kedden pedig már az Alfa Romeo-Saubert vezette a Pirelli gumitesztjén. A következő két évet pályafutása első csapatánál tölti és alig várja a kihívást.

„102 kört teljesített a nap folyamán és egyre inkább megbarátkozott az autóval, illetve a gárda működési rendszerével. A program természetesen a gumitesztre összpontosított, leginkább a 2019-es abroncsok megismerésével. Kimi (Raikkönen) jó visszajelzéseket adott, a begyűjtött adatokat pedig a következő szezonban tudjuk majd hasznosítani” – adta hírül az Alfa Romeo-Sauber.

Kimi Raikkönent még szokatlan hófehérben látni


A jégember összesen 566,5 kilométert tett meg, legjobb ideje pedig 1:39,878, ami három másodperccel maradt el korábbi csapattársa, Sebastian Vettel eredményétől. Hogyan vélekedik az eddigi tapasztalatokról a harminckilenc esztendős korelnök?

„Izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Soha nem írtam volna alá ezt a szerződést, ha nem azt gondolnám, hogy ez olyasvalami, amit nagyon szeretnék. Érdekes elkezdeni velük (az Alfa Romeo-Sauber istállóval) a munkát. Ez egy teljesen új kihívás, pont olyan, mint amire vágytam” – reagált első alfás munkanapját követően Kimi Raikkönen.

A finn autója ugyan napközben meghibásodott, de így is értékes tapasztalatokra tett szert a 2007-es világbajnok és nagy érdeklődéssel várhatjuk, mire megy jövőre a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: