DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tost: Gondok lehetnek Verstappen és Gasly között

A Toro Rosso főnöke szerint az anyacsapat kitűnő pilótapárossal rendelkezik, ám előre várható, hogy előbb-utóbb összetűzésbe kerül majd a két kemény egyéniség. Belső háborúra számítsunk?

A Red Bullnál egyáltalán nem volt eddig jellemző, a Toro Rossónál viszont már előfordult olyan párosítás az elmúlt években, amikor a két csapattárs között nem volt éppen tökéletes az összhang. 2015-ben a két fiatal titán, Max Verstappen és Carlos Sainz nem ettek egymás tenyeréből, most hasonlóra számít Franz Tost.

Jelenleg jó barátságban van egymással a két ifjonc, de ha már egymás riválisaként futamgyőzelmekért megy a csata, bármilyen apró szikra tönkreteheti a jelenlegi viszonyt, ugyanis a holland és a francia is győzni szeretne, egymás felett is. Néhány hete történt a Brazil Nagydíjon az ominózus eset, amikor egy másik francia, Esteban Ocon fosztotta meg a győzelemtől Verstappent, aki ezt lökdösődve vette tudomásul. A kör bezárul, mivel Oconnal Gasly sincs jó viszonyban.

Tost szerint csak idő kérdése, hogy Verstappen és Gasly összekülönbözzenek a csata hevében


„Alapvetően jó partneri viszonyra számítok az új páros között. Ugyanakkor mindkét pilóta sikerre éhes, ezért ez előbb-utóbb problémákhoz vezet a Red Bullnál verseny közben. Ez azonban a Formula-1-ben normális. A versenyzők pozíciókért harcolnak és a bikáknál is mindkét pilóta a saját sikerét akarja. Azért úgy gondolom, mindketten vannak annyira profik, hogy a lehető legjobban kezelik majd a helyzetet” – jósolt a jövő évre Franz Tost.

Gasly első teljes szezonjában rögtön 29 pontot gyűjtögetett össze, ezért bőven rászolgált az anyacsapat bizalmára. „Pierre igazán remek munkát végzett. A szezon során rengeteget fejlődött, boldog vagyok, hogy megkapta az ülést” – tette hozzá a Toro Rosso csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: