DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lowe: Nem kételkedünk Kubicában

A Williams technikai igazgatójának semmi kétsége afelől, hogy Robert Kubicában senki nem fog csalódni. Paddy Lowe szerint tavaly még nem állt készen a lengyel, de idén a legjobbját mutatta.

Múlt héten érkezett a nagy bejelentés: Robert Kubica visszatér a Formula-1-be, és 2019-től a Williams pilótája lesz, kitúrva Szergej Szirotkint. Csapattársa az ifjú George Russell lesz, aki Abu Dhabiban megnyerte az F2-es bajnoki címet.

„A Williams egy nagyon nyitott csapat. Itt nincs olyan, hogy Kubica vagy Russell csapata. Az egész istálló egy nagy csapat” – mondta a 20 éves Russell, aki az első Pirelli-tesztnapon ült be először az autóba, és rendkívül jó benyomást tett rá az első találkozás a Williamsszel.



Ami Robert Kubicát illeti, az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elmondta, nem bánták meg, hogy tavaly Szirotkin mellett tették le a voksukat, Kubicában pedig csak azok kételkednek, akik nem dolgoztak vele együtt az utóbbi időben.

„Tavaly nagyon komolyan kiértékeltük a számokat, és Szergej mellett döntöttünk, amelyet nem bántunk meg. Robert tavaly még képtelen volt a legjobbját nyújtani, azonban most, 12 hónappal később már jobban ismerjük, és már látjuk, hogy miben segíthet a csapatnak, és mit tud tenni. Persze a kívülállóknak még mindig vannak kételyeik vele kapcsolatban, de a csapatban dolgozók közül senkinek még csak meg sem fordulnak ilyen dolgok a fejében” – idézi Lowe-t a GPBlog oldala.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: