DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brawn: Bottas az egyetlen hiba a Mercedesnél

Nehéz hibát találni a Mercedesnél egy ilyen szezon után, de ha valamit, illetve valakit mégis választania kellene Ross Brawnnak, akkor az Valtteri Bottas idén nyújtott teljesítménye.

Lewis Hamilton megvédte világbajnoki címét 2018-ban, a Mercedes pedig zsinórban ötödjére hódította el a legjobb konstruktőr címét a Formula-1-ben, így nyugodtan nevezhetjük hibátlannak az Ezüst Nyilak csapatának idei teljesítményét.

Ross Brawn is úgy látja, hogy nehéz belekötni bárkibe vagy bármibe egy ilyen szezon után, de ha egy valamit választania kellene, akkor az Hamilton finn csapattársa, Valtteri Bottas. A finn csak ötödikként végzett a bajnoki pontversenyben, igaz, ehhez nagyban hozzájárult az oroszországi csapatutasítás, azonban teljesítménye idén valóban nem csak Lewis Hamiltonétól, de még a saját legjobbjától is messze elmaradt.

„Az egyetlen apró homokszem - már ha egy ilyen év után beszélhetünk hasonlóról -, az Valtteri Bottas teljesítménye, aki egy nehéz szezonon van túl, melyet a balszerencse fémjelzett” – nyilatkozta Brawn a Crash számára. „Valtterinek több alkalma is adódott 2018-ban, hogy nyerjen, de volt, hogy a sors szólt közbe, mint Bakuban, illetve olyan is akadt, hogy a csapat - érthető módon – megkérte, hogy engedje el Hamiltont, hogy maximalizálják előnyüket mindkét pontversenyben.”

Bottas idén Hamilton nyomába sem ért


„Mindennek az lett a következménye, hogy teljesen szétesett a szezon végére” – mondta Bottasról az F1 sportért felelős főnöke.

Mindazonáltal Brawn felhívta a Mercedes figyelmét arra, hogy a Formula-1-ben egy pillanatig sem szabad elkényelmesedni és elhinni, hogy az övék a legjobb autó: „Ha ilyen sokat nyersz és ennyire hosszú ideig uralod az F1-et, könnyű a megelégedettség csapdájába esni. Ez szinte elkerülhetetlen, de meg lehet előzni, ha mindig egy kicsit feljebb rakják a lécet.”

„Csak a Ferrari nyert ötnél több címet zsinórban, még a Schumacher érával, engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy a technikai igazgatója lehettem a csapatnak a hatodik cím elhódításának alkalmával. Minden éven tartottunk a következő szezontól, mivel az, hogy idén mi voltunk a leggyorsabbak, nem jelenti azt, hogy ez a következő évre is így marad. A Formula-1-ben soha nincs megállás!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: