DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Nincs nagy különbség a gumiknál

Ez a tapasztalata a Ferrari német versenyzőjének a Pirellikkel kapcsolatban az Abu Dhabiban tartott első tesztnap után, melynek elsődleges célja a gumigyártó új keverékének tesztelése volt.

Az élen zárta a keddi napot Sebastian Vettel, de a teszt elsősorban nem a köridőkről szólt. A 2019-es újításokat itt még nem lehetett bevetni, hanem a Pirelli új keverékei kerültek elő a nap során.

A Ferrari négyszeres bajnoka így vélekedik az új abroncsokról: „Kis különbségek voltak csak. Beszélve a gumigyártóval, azt gondolom, hogy a keverékek egy kicsit közelebb vannak egymáshoz. Tehát a hiperlágy a nála keményebbek felé húzott, a keménynek pedig – amit nem használunk – közelebb kellene lennie a többi nála lágyabb keverékhez.”

„Meglátjuk, mik lesznek a gumiválasztások jövőre. Azt várhatjuk majd a leginkább, hogy a Pirelli melyik pályára melyik keveréket viszi, mert ez a döntés változást idézhet elő a 2019-es szezonban 2018-hoz képest.”

 vettel-a-pirelli-tesztrol-2018



Vettel a falat is megjárta, az autó pedig javításra szorult, így több csapat is jóval több kört tudott megtenni nála: „Sajnos volt néhány kisebb problémánk ma, és kellett egy kis idő, hogy lecseréljük a törött alkatrészeket. Nem sok ment el, de nem elhanyagolható.”

„Nem voltak hatalmas meglepetések. Úgy tűnik, a gumik működnek és eléggé hasonlóak a korábbiakhoz, de van pár adatunk, amit most ki kell elemeznünk. Szerettem volna egy kicsit többet menni, különösen a hosszú etapokat tekintve. Remélhetőleg Charles többet lesz majd a pályán, és több kérdésre is ad majd választ” – zárta nyilatkozatát a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: