DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen még sosem volt ennyire jó

Jos Verstappen szerint fia soha nem érezte még ilyen jól magát a bőrében. Kevesebb rizikót vállal be, mint korábban, noha többet kell kockáztatnia, mint Lewis Hamiltonnak, aki egy Mercedesben ül.

Max Verstappen egyértelműen élete eddigi legjobbját nyújtotta 2018-ban, még ha az első versenyek nem is sikerültek úgy számára, ahogyan azt ő elvárta, de korábban már elmondta, ez azért volt, mert túlvállalta magát az év elején.

Miután Max ismét a dobogón végzett, ezúttal Abu Dhabiban, édesapja Jos megdicsérte a fiát, aki szerinte rengeteget tanult idén is: „Amerika jó volt, Oroszország jó volt, Ausztria jó volt, Brazília jó volt, Mexikó jó volt, Abu Dhabi jó volt” – összegezte a Ziggo Sportnak az édesapa.

Verstappen egyre érettebb és összeszedettebb


„Max még sohasem volt annyira jó, mint most. Rengeteget tanult, és az első versenyeket leszámítva mindenhol fantasztikusan teljesített. Volt néhány dolog, ami nem jött össze neki, és rögtön az egész világ nyomása nehezedett a vállára.”

Jos szerint fia megtanult lassabban menni annak érdekében, hogy gyorsabb lehessen: „Azt látom, hogy Max egyre többet használja a fejét a versenyeken, és így kevesebb kockázatot vállal be. Persze neki nagyobb rizikókba is bele kell mennie, hogy odaérhessen a dobogóra, mint Lewis Hamiltonnak, de csak azért, mert az autója nem olyan jó, mint az övé.”

A 21 éves holland versenyző a világbajnoki pontversenyt végül a 4. helyen zárta 2018-ban, megelőzve Valtteri Bottast, és mindössze 2 ponttal lecsúszva a dobogóról, Kimi Raikkönen mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: