DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Távozik Bottas versenymérnöke

Tony Ross, Valtteri Bottas versenymérnöke távozik a Mercedestől, legalábbis, ami az F1-es projektet illeti. Jövőre már a Formula-E-ben lesz a csapat egyik vezető stratégája.

Mielőtt a finn Valtteri Bottas a Mercedeshez csatlakozott, Tony Ross a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg versenymérnöke volt. Toto Wolff azonban elárulta, hogy Ross nem hagyja cserben a csapatot, jövőre ugyanis nem kevésbé fontos pozícióban fogja segíteni az Ezüst Nyilakat.

„Tony a Formula-E-projektünk vezető versenymérnöke lesz, így továbbra is a csapat tagja lesz. Jelenleg is folynak az egyeztetések, pontosítások ezzel kapcsolatban” – árulta el Toto Wolff a This Is F1 oldalán.

Bottasra rá is fér egy kis változás


Wolff azt is elmondta, hogy bár a Ferrarinak nem nyerte el a tetszését a Mercedes által kigondolt lyukacsos felni, ők mégis azt használták Abu Dhabiban, hiszen az FIA szerint legális a megoldás: „Nem hinném, hogy túl kellene bonyolítani ezt a dolgot, hiszen mi jobb garancia létezik annál, minthogy van egy írásos jóváhagyásunk az FIA részéről?”

Bár néhány korábbi versenyen a Mercedes nem merte használni ezt a fejlesztését, a csapatfőnök szerint jövőre ezt fogjuk látni az autón: „Semmi kétségem sincs afelől, hogy jövőre ilyen felnit fogunk használni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: