DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Már ma is sokat tanultam

George Russell túlvan első williamses tesztjén, az F2 friss bajnoka pedig úgy érzi, már most rengeteg tapasztalattal lett gazdagabb. Annak is örül, hogy egy tapasztalt versenyző lesz a csapattársa.

Bár hivatalosan a Pirelli gumitesztjét rendezték meg ma Abu Dhabiban, de a csapatok és a pilóták is értékes információkhoz jutnak ezen alkalmakkor, George Russell pedig először próbálhatta ki, milyen érzés is egy Williams kormánya mögött ülni.

„Nagyon pozitívak az érzéseim, az igazat megvallva. Az első két nekifutás alkalmával volt egy kis gondom az autó egyensúlyával, de aztán amikor sikerült megoldanunk, már egyre magabiztosabb lettem. Jó érzéseim vannak a mai nap után, és alig várom, hogy még inkább megtapasztalhassam, hol is vannak az autó határai. Ez nagyon fontos egy pilóta számára, ráadásul így egyre magabiztosabbak leszünk. Onnantól kezdve, már minden simán ment” – összegezte első napját a Williamsszel az F2 bajnoka.

Russell először próbálhatta ki a Williamst


Idén már vezette a Mercedes és a Force India autóit is szabadedzések során Russell, és elmondta, hogy rendkívül nehéz lenne összehasonlítani ezekkel a Williamst: „Nehéz ezt megmondani, mivel nyilvánvalóan mindenF1-es autó más. Azokat pedig csak a 2018-as gumikkal tesztelhettem, így végképp nem tudnám összehasonlítani az autókat.”

Délután Robert Kubica vette át a helyét, Russell pedig örömét fejezte ki, hogy egy ilyen tapasztalt pilóta ül majd mellette a garázsban jövőre: „Azt hiszem, Robert majd több visszajelzést tud adni az autóval kapcsolatban, mint én. Rám egyelőre több dolog hatott, mint amennyit vissza tudtam adni a csapatnak. Egy kicsit mindenből tanultam ma. Megérezhettem, hogy milyen egy ilyen autóban ülni, hogyan működik a kormány és hasonló apró dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: