DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Verstappen jövőre bajnok lehet

Max Verstappen lehengerlő teljesítményt nyújtott a szezon második felében, amivel Nico Rosberg elismerését is kivívta, aki úgy látja, jövőre beszállhat a holland a bajnoki címért folyó küzdelembe.

A 2018-as esztendő rendkívül nehezen kezdődött Verstappen számára, aki az első hat nagydíjhétvégén egyaránt elkövetett valami olyan hibát, ami pozíciókba került, vagy éppen célba sem ért miatta.

Aztán a monacói időmérő előtti fiaskó után összekapta magát, és a hátralévő 15 versenyen 10-szer is felállhatott a dobogóra a holland, ráadásul kétszer is annak a legtetejére. Rosberg is azok között volt, akik kritizálták a fiatal Red Bull-pilótát az idény elején, azonban a 2016-os világbajnok már úgy látja, Verstappen sokat tanult a hibáiból.

„Úgy fest, tanult a hibáiból, amiket a szezon elején követett el, a sebessége pedig mindig megvolt” – mondta a Sky Sports riportereként dolgozó Nico Rosberg.

Verstappen jövőre már a Mercedes előtt lehet


„A szezon második felére összeszedte magát, és azt kell mondjam, hogy talán ő volta a legjobb ebben az időszakban. Fenomenális munkát végzett, miközben az autója is egyre jobb lett. Élmény volt nézni. Talán még a 2019-es címre is lehet esélye” – persze ez nagyban függ majd attól, milyen erőforrást készít a Red Bullba a Honda.

„Beletelik egy kis időbe, amíg hozzászoksz a dolgokhoz, kivéve, ha te vagy Lewis Hamilton. Sokkal érettebb lett, de néha még mindig szeret pengeélen táncolni. Ebből kell egy kicsit visszavennie, amit már ő is észrevett. Ha az autója jó lesz, jövőre egyértelműen esélyes lesz a világbajnoki címre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: