DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLarenes politikai játszmák a színfalak mögött?

Komoly utalást tett arra Stoffel Vandoorne, hogy Wokingban politikai játszmák áldozata lett. A belga pilóta maga mögött hagyta a McLarent és már a Formula-E-ben töltendő évadára összpontosít.

Az Abu Dhabi Nagydíj leintése után nemcsak a szezon, de (egyelőre) a Formula-1-es kaland is véget ért Stoffel Vandoorne számára bő kétévnyi versenyzést követően. Bár szupertehetségként érkezett a száguldó cirkuszba, egyáltalán nem tudta megváltani a világot, sőt, látványosan elmaradt Fernando Alonsótól tavaly is és idén is.

Az idényzárón eseménydús futamot teljesített, remek csatákat vívott Esteban Oconnal és Romain Grosjeannal, de erre máris múlt időben gondol, sokkal inkább igyekszik következő feladatára fókuszálni, hogy az elektromos sorozatban minél jobban teljesítsen és újra felépíthesse önmagát.

Ugyanakkor igen sejtelmes utalást tett elmúlt évekbeli csapatára, hogy gyengélkedése nem a véletlen műve volt. „A következő néhány napban kipihenem magam, kitisztítom a fejemet és átkapcsolok elektromos üzemmódba” – nyilatkozta Vandoorne nevetve a belga La Derniere Heure című lapnak.

Mi történt vajon a McLarennél, amíg Vandoorne ott versenyzett?


„Senki sem láthatta a színfalak mögött zajló politikai játszmákat. Erről nemigen mondhatok sokkal többet, de valószínűleg mindenki el tudja képzelni, mi történhetett. Személy szerint amit a legjobban hiányoltam végig, az az irántam való bizalom a csapat részéről” – mutatott rá Stoffel Vandoorne.

„Nem igazán könnyű jól teljesíteni és a legjobbamat adni úgy, hogy közben tudom, hogy az istálló időközben más pilótákkal tárgyal. Nem adtam fel és néhány jó versennyel fejeztem be az idényt” – tette hozzá az F1-ből távozó belga.

A napokban porolta le a BBC is azt a korábbi mclarenes történetet, amikor 2007-ben Fernando Alonso állítólag meg akarta zsarolni a wokingi vezetést a Magyar Nagydíj manipulálása ügyében, de ez igazából sosem került bizonyításra. Most ismét rossz színben tüntetik fel az istállót, ráadásul a sejtelmes nyilatkozat a csapattárssal kapcsolatban is kérdőjeleket vet fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: