DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso, a visszaeső kanyarlevágó

Még az FIA is furcsán nézett Fernando Alonso viselkedésére az F1-es szezonzáró futamon, ahol a spanyol egymás után három alkalommal vágta le ugyanazt a kanyarkombinációt.

Fernando Alonso a szokásosnál kissé lazábban kezelte visszavonulása előtti utolsó F1-es futamát: a spanyol az Abu Dhabi Nagydíj utolsó három körében mindháromszor levágta azt 8-9-es kanyarkombinációt, amely több pilótának is kisebb-nagyobb nehézséget okozott a futam során.  Mivel a manőverrel Alonso minden körben több tíz méternyi pályaszakaszt rövidített le, ezért az FIA természetesen büntetésekkel sújtotta őt. Háromszor öt másodperc, plusz három büntetőpont lett a „jutalma”, ami vélhetően cseppet sem izgatja a kétszeres világbajnokot. 

 alonso-portrait-2018-abudhabi



A McLaren pilótája attól jóval profibb, hogy a tettére hibaként tekintsünk, ezért az FIA sem értette a helyzetet, de Charlie Whiting szerint az eset semmilyen súlyosabb megrovást nem érdemelt. „Szerintem [a versenyirányításnál is] meglepődtek, hogy háromszor történt egymás után! A futam vége volt, így csak időbüntetést adtak neki. Nem hiszem, hogy az utolsó versenyén szép lett volna egy fekete zászlóval kiinteni őt. Kétlem, hogy ez egyáltalán felmerült volna” – idézte az F1 versenyigazgatóját a crash.net.

Alonso a futam utolsó köreiben nem sokkal a tizedik helyezett mögött haladt, ám a pontszerzés inkább a csapatát, semmint őt izgatta. A kétszeres világbajnok a futam végén többször a verseny leggyorsabb köréről érdeklődött a versenymérnökénél, ám a csapat nem hagyta őt kibontakozni: amikor friss gumikért bokszkiállást kért, a gárda a pontszerzés reménye miatt ezt elutasította. Könnyen lehet, hogy Alonso ezt követően ment át nemtörődömbe, de ezt talán már sosem tudjuk meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: