DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel és Hamilton Alonsóról: Hiányozni fogsz

Emlékezetes pillanat marad, ahogyan a három világbajnok vállvetve teljesítette a levezető kört a szezonzárón. A két korábbi nagy ellenfél érzelmes búcsút vett a Formula-1-es pályáját befejező spanyoltól.

Az Abu Dhabi Nagydíj csendes főszereplője Fernando Alonso volt, akinek pont nem jutott – utoljára Szingapúrban fért be a top 10-be – mégis rivaldafénybe került, mivel karrierje utolsó Formula-1-es versenyén állt rajthoz. A rajtrácson 17 szezonon át szereplő spanyol a másik két többszörös világbajnokkal, Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal vállvetve teljesítette a levezető kört, majd a célegyenesben a társaságukban írt fánkokat. Végezetül a dobogósok társaságában ő is interjút adott a lelátók előtt.

 



Lewis Hamilton Alonso csapattársaként érkezett meg az F1-be, 2007-es szezonjuk a McLarennél pedig sok mindennek nevezhető, csak barátinak nem. Az évek során azonban nagy tisztelet épült a két versenyző között:

„Fernando valódi legenda, kiváltság, hogy ugyanabban a korszakban versenyezhettem, amelyben ő is. A sportnak hiányozni fog, nekünk hiányozni fog” – mondta az Abu Dhabi Nagydíj győztese az interjút készítő David Coulthardnak. „Egész hétvégén arról kérdeztek, hiányozni fog-e. Nem érzem úgy, hogy nekem bármelyik versenyző hiányozhatna, de a sportnak hiányozni fog, nekem pedig hiányozni fog a sportból.”

„Hiányzott nekünk és hiányozni fog nekünk” – nyilatkozott Vettel, akinek Red Bullnál töltött világbajnoki évei során, 2010 és 2013 között Alonso volt fő ellenfele. A „hiányzott nekünk” az elmúlt szezonokra vonatkozott: mióta 2015-ben a McLarenhez csatlakozott, a spanyol eltűnt az élmezőnyből.

Még a levezető körön Zak Brown McLaren-főnök ezzel a rádióüzenettel köszönt Alonsónak, akit a nap versenyzőjének is megválasztottak a rajongók: „Bajnok, micsoda karrier volt, köszönjük. Bajnok vagy, gyerünk, nyerd meg a tripla koronát is.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Eleven world titles. Iconic donuts

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: