DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg olcsón megúszta fejreállását

Egy ideig benne maradt az ütés, de sérülés nélkül megúszta elsőre horrorisztikusnak tűnő balesetét Nico Hülkenberg. Romain Grosjean reptette meg az első körben, de a francia sem volt hibás.

Egyszerű versenybalesetként könyvelték el Nico Hülkenberg és Romain Grosjean első körös ütközését Abu Dhabiban, amelynek eredményeképpen a Renault versenyzője másfelet szaltózott a levegőben, majd fejjel lefelé érkezett a védősávra. A halo ismét kitűnő munkát végzett, a németnek haja szála sem görbült.

Valójában az ütközés nem volt nagy, de olyan szerencsétlen szögben kanyarodott rá a Haas bal első kerekére Hülkenberg, amitől felrepült az autó. Grosjean utána probléma nélkül végigment a versenyen és két pontot szerzett a Haasnak. Néhány másodpercig meghűlt a vér mindenkiben, de amint visszajátszották a megforgás utáni rádióbeszélgetést, megkönnyebbülhetett a közönség is.

Hülkenberg itt már csak utas volt, de Grosjean sem kapott büntetést az eset miatt


„Úgy lógok itt, mint valami tehén, szabadítsatok ki ebből az autóból” – mondta a rádión keresztül Hülkenberg a fejjel lefelé megpihenő Renault-ban. Az orvosi stáb és a pályabírók óvatosan a talpára helyezték vissza az összetört versenyautót, amelyből saját lábán szállt ki a balesetet szenvedett pilóta. A pályakórházba szállították, de az FIA közleménye szerint nem szenvedett sérülést.

„Hülkenberg kicsit szédeleg, ahogy ez várható is volt, de nincs semmilyen sérülése. Még egy ideig vizsgálják, majd kiengedik. Drámai baleset volt, de mindenki remek munkát végzett” – így az FIA közleménye, utalva a szakszerű mentési munkálatokra és a német pilóta állapotára.

Sainz révén így is kitűnő eredményt ért el a Renault, a spanyol a hatodik helyen végezve matematikailag is bebiztosította a csapat év végi negyedik pozícióját a Haasszal szemben. Hülkenberg pedig a "Formula másfél világbajnoka" lett, mivel a három topcsapat pilótái mögött 69 pontjával a tapasztalt német végzett év végén a hetedik helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: