DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone nem hiszi el, hogy Oconnak nincs helye

Toto Wolff már korábban kikotyogta, hogy Ocon tesztpilóta lesz, most pedig elmondta, hogy nem csak a Mercedesnél. Ecclestone sajnálja, hogy egy ilyen kvalitású pilótának jövőre nem jut hely.

Bár még semmiféle hivatalos bejelentés nem történt, de Abu Dhabiban maga Toto Wolff erősítette meg, hogy jövőre Ocon nem lesz a Force India versenyzője, viszont a Mercedes tesztpilótájaként nem marad állás nélkül, sőt.

„Ki fogunk majd adni egy hivatalos közleményt, de nekem már sajnos idő előtt eljárt a szám. Nemcsak számunkra fog tesztelni, de a Force Indiának is. Arra számítok, hogy a jövőben szorosabban fog velünk együtt működni, és ezen túl még más csapatokkal is” – idézi Wolffot a One Stop Strategy oldala.

Ez azt is jelenti, hogy a harmadik Mercedes-motoros csapatnak, a Williamsnek is tesztelhet majd 2019-ben Ocon, Claire Williams azonban nem szeretne elébe menni a dolgoknak: „Most jelentettük be Robertet (Kubicát) 2019-re, erre azt akarják, hogy megint bejelentsünk valamit?”

Ecclestone tiszteletét teszi a szezonzárón


Az F1 korábbi mindenható ura, Bernie Ecclestone is úgy látja, szégyen, hogy egy olyan tehetséges versenyzőnek, mint Ocon nem jut hely a jövő évi rajtrácson: „Engem nagyon meggyőzött az elmúlt két évben mutatott teljesítményével, és egyszerűen nem hiszem el, hogy nem jut neki hely jövőre.”

Több helyről hallani azt, hogy Ocon 2020-ban megkapja Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél, korábban maga Toto Wolff tett ígéretet a franciának arra, hogy 2020-ban egy nagyon erős autó fogja őt várni. „Valtteri abszolút éretten kezeli az Ocon jelentette kihívást. Azt mondta, mindig nyomás alatt van, és így mindig a legjobbját próbálja nyújtani. Azt kívánom, bárcsak szerencsésebb lett volna idén. A szezon első felében fantasztikusan vezetett. Tudja, mit kell csinálnia” – mondta el a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: