DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Schumacher sem részesült ilyen búcsúban

Fernando Alonso a 11. helyen fejezte be utolsó Formula-1-es versenyét, és nem győzte megköszönni a sok szeretet, amit kapott a hétvége során. Szerinte még Schumachernek sem volt része ilyen búcsúban.

A spanyol tiszteletére az utolsó verseny előtt átnevezték a versenyzők pihenőszobáját, megszavazták őt a szurkolók a nap versenyzőjének, és korunk két legtöbb világbajnoki címével rendelkező pilótája, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel kísérték el egészen a célegyenesig, hogy ott közösen csináljanak egy kis show-t a rajongóknak.

Fernando Alonso azonban úgy látja, voltak nála nagyobb versenyzők is, akik nem kaptak ekkora figyelmet az utolsó versenyükön: „Meglepődtem, mivel nagyszerű bajnokokkal versenyeztem együtt” – mondta a visszavonulás mellett döntő spanyol a Sky Sports-nak. „Versenyeztem Michaellel és Jenson Buttonnel is. Két vagy három évvel ezelőtt, mikor ő vonult vissza ugyanezen a helyen, nem kapott ekkora figyelmet. Nem részesült egyikük sem ekkora elismerésben, és ezért nem győzöm elégszer megköszönni ezt mindenkinek.”

Alonso (egyelőre) búcsút int az F1-nek


Bár a kétszeres világbajnok korábban azt mondta, egy napon még talán láthatjuk őt az F1-ben versenyezni, egyelőre ez nem szerepel a tervei között: „Jelen pillanatban nem gondolok a visszatérésre. Ugyanakkor nem tudom, hogyan fogok érezni ezzel kapcsolatosan 2019-ben. Úgy érzem, most szükségem van egy kis szünetre, és új kihívásokat szeretnék teljesíteni jövőre.”

„A tripla koronáért szeretnék harcba szállni, az Indy 500-on elindulni, és hasonló ikonikus helyszíneken versenyezni. Talán Daytonában is elindulok, de szóba jöhet más is. De 2020-ra talán úgy fogom érezni, ismét szeretnék egy teljes évet teljesíteni valahol. Ez lehet akár az IndyCar, akár a Formula-1, akár valami más. Talán az lesz az az időpont, mikor vissza kell térnem, de talán annyira fogom élvezni 2019-et, hogy már nem jövök vissza” – hagyta a levegőben lógva jövőjét Fernando Alonso.

A spanyol visszavonulása azt jelenti, hogy jövőre már csak három világbajnok pilóta lesz a mezőnyben: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: