DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Szirotkin: Furcsa, hogy pont most a legrosszabb az autóm

Csütörtökön hivatalosan bejelentették, hogy jövőre Robert Kubicáé lesz a Williams másik ülése, így Szergej Szirotkinnak nincs maradása. Az orosz furcsállja, hogy pont most ment ilyen gyengén.

Az évad során láthattuk, hogy újoncként is döntő többségében képes volt tartani, sőt gyakran meg is haladta Lance Stroll tempóját a fiatal orosz, emiatt a tabella kicsit csalóka, hogy mindössze egyetlen pontocskával rendelkezik Szirotkin, azt is csak Romain Grosjean kizárása miatt szerezte. Azok után, hogy az orosz versenyző mögött álló komoly szponzori háttér (az SMP) kihátrált a Williamstől, egyértelmű volt, hogy Szirotkin nem versenyezhet tovább a grove-i gárdánál, így is történt.

Abu Dhabiban viszont a második szabadedzésen idei egyik legrosszabb eredményével jelentkezett Szergej Szirotkin, úgy lett huszadik, hogy még csapattársától is kilenc tizedmásodperccel elmaradt, ami egyáltalán nem szokványos ebben az évben. Az orosz ugyan nem mondta ki nyíltan, de utalást tett arra, hogy rendkívül furcsa ezt megélnie pont egy nappal azután, hogy Robert Kubicát hivatalosan bejelentették a jövő évre és mivel korábban George Russellt már szerződtette a Williams, így Szirotkin számára csak a távozás marad.

Szirotkin jövőre nem kapott zöld utat a Williamsnél, ahogy az várható volt az SMP döntése után


A lengyel az első szabadedzésen éppen a fiatal orosz versenyautójában kapott lehetőséget, ezek után kapta vissza délután a gépet Szirotkin. Merő szenvedés volt számára a másfél óra. „Rettentő nehéz edzésem volt. Kifejezetten szenvedtünk az időmérős etapokon. Meg kell vizsgálnunk, mi okozhatta ezt, mert az egész szezon legrosszabb menete volt, ez nem kérdés. Valami sokkal komolyabb dolog áll a háttérben, nem pusztán apróságok okozták” – nyilatkozta Szergej Szirotkin a pénteki nap végén.

„Először azt gondoltuk, hogy a hiperlágy gumikkal szenvedek csak a forró aszfalton, de a hosszabb etapokon a szuperlágyakkal sem ment jól, ugyanezt éreztem. Egyértelműen az év legnehezebb FP2-jén vagyok túl és nagyon furcsa, hogy ezt pont ilyen szituációban (Kubica érkezése), pont itt és most szenvedem el” – fogalmazott sejtelmesen az orosz.

„Valamit ki kell találnunk, hogy vajon mi okozza ezt a mértékű szenvedést. De nagyon furcsa, hogy éppen ebben a pillanatban történik velem ez, de nem tudok mit tenni. Szombaton még van egy napunk javulni, ez az utolsó verseny, igyekszem élvezni és a legjobbamat adni. Bár őszinte leszek, valószínűleg a legkevésbé élvezetes edzésemen vagyok túl” – tette hozzá Szirotkin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: