DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csak jövőre csatlakozhat a Toro Rosso főtervezője a McLarenhez

Macerás igazolást szeretett volna már sokkal korábban véglegesíteni a McLaren, ez végül most sikerült nekik: a Toro Rosso főtervezője, James Key végül 2019-ben csatlakozik az istállóhoz.

A McLaren még a nyár kellős közepén jelentette be, hogy megszerezte James Keyt a Toro Rossótól, a fiatal tervező sorsa viszont egészen mostanáig a levegőben lógott, ugyanis eddigi munkaadója, a Toro Rosso leszögezte, egy pillanattal sem engedi el korábban őt, mivel hosszú távú szerződéssel rendelkezik. 

Bár a McLaren ügyvezetője, Zak Brown még mindig elég titokzatosan fogalmazott ezzel kapcsolatban, szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy sikerült megoldaniuk a macerás átigazolást, és 2019-ben (egyelőre konkrét időpont megnevezése nélül) Key már csatlakozhat az istállóhoz.

00117003_1909



A jövő évi autó fejlesztésének érdemi részében viszont még biztosan nem lesz szerepe. „Tudtuk, hogy ez lesz a helyzet vele, de az ő leigazolása a hosszú távú koncepciónk egyik része” - mondta Brown Abu Dhabiban. „Természetesen azért igazoltuk le, mert rendkívül tehetséges szakemberről van szó a személyében. A teljes tervezőcsapat nagyon jól dolgozik, benne többek között Pat Fry-jal és Andrea Stellával, ez az igazolás az élre visszafelé vezető út első lépése, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megtenni.”

James Key az évek során azzal szerzett magának elismerést, hogy kiscsapatoknál tudott nagyot alkotni egy-egy ügyes megoldással az autón. Karrierjét annak idején a Jordannél kezdte, majd ott volt a Midlandből Spykerré, majd Spykerből Force Indiává alakuló istálló első lépéseinél, sőt, még technikai igazgató is volt itt. A Toro Rossónál 2012 óta dolgozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: