DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Brown: Tesztelhet még Alonso a McLarennek

Fernando Alonso év végén elhagyja a száguldó cirkuszt, de Zak Brown biztos benne, hogy a spanyol továbbra is a wokinigak kötelékében marad, sőt még a jövő évi autó tesztelését sem zárná ki teljesen.

2015-ös újracsatlakozása után 2019-ben már nem lesz a McLaren pilótája Fernando Alonso. Azt még nem tudni, mihez fog kezdeni a spanyol a következő évben, de annyi biztos, hogy a kétszeres F1-es világbajnok nem fogja abbahagyni a versenyzést. 

Ezt támasztja alá Alonso jelenlegi csapatfőnöke, Zak Brown is: „Fernando hihetetlenül intelligens, rendkívül tapasztalt, imádja az F1-et és a pályákat. Ha nem a WEC-en vagy a Formula-1-ben versenyez, akkor az IndyCarban van, vagy esetleg gokartozik, így azt gondolom, hogy nehéz dolgunk lenne, ha távol akarnánk tartani a versenypályáktól.”

„Szeret segíteni a mérnököknek és a fejlesztésben is, és tudni akarja, mi folyik a háttérben, nem csak arról beszél, mi kell neki a versenypályán” – folytatta Brown a spanyol erényeivel. „Úgy gondolom, hogy a McLaren körül fog tevékenykedni, és a családunk része marad.”

 brown-alonsorol-es-a-jovorol-2018



Az amerikai üzletember el tudja képzelni, hogy Alonso egy teszttel segíthet az új autó fejlesztésében is: „Nem zárnám ki, és úgy gondolom, a versenyzőinknek is segíthet. Carlost elég jól ismeri, Landót is megismerte az utóbbi időben, így azt gondolom, hogy profitálhatunk a tapasztalatából, és segíteni fogja a munkánkat, már ami a következő évi autó megértését illeti. Átbeszélnénk vele a versenyzőink visszajelzéseit, és azt, hogy ő mit csinálna egy bizonyos helyzetben. Ez nagy érték lehet nekünk.

Annyi bizonyos, hogy a McLarennel 2019-ben részt vesz az Indy500-on, de Brown nem zárja ki a jövőben a további együttműködést Alonsóval: „Még mindig keményen dolgozunk, mivel tudjuk, hogy Indianapolist együtt fogjuk csinálni. Szeretnénk, ha továbbra is a versenyprogramunk része lenne, mert a motorsport más formái iránt is érdeklődünk, pl: WEC, egy teljes szezon az IndyCarban, és azt tudjuk, hogy biztosan nem fejezte be a versenyzést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: