DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica: Nem volt könnyű ennyi idő után

Idén harmadszor vette szabadedzésen a Williams autóját a 2019-ben már versenyzővé előlépő lengyel és saját bevallása szerint ennyi kihagyás után ez most nem volt egyszerű számára.

Egy nappal azután, hogy hivatalosan is bejelentették a Williams 2019-es F1-es versenyzőjeként, már vezethette is az idei autót Robert Kubica: a lengyel közönségkedvenc Szergej Szirotkin helyét foglalhatta el az első szabadedzésen Abu Dhabiban. Az eredmény nem igazán jött, hiszen Kubica utolsó lett és másfél másodpercet kapott csapattársától, Lance Strolltól, de sokat nem is vártak most tőle.

kubíka



"Produktív szabadedzést sikerült teljesítenünk. A cél az volt, hogy felkészüljünk, illetve minél több adatot szerezzünk a következő szezonra, ezt pedig meg is tudtuk csinálni a gyakorlás folyamán. Nem volt könnyű, mert nem vezettem az autót már majdnem négy hónapja, de a teszt szempontjából jó volt ez is. Várom már a keddet és a szerdát, az mindenki számára egy fontos teszt lesz. Jó lesz visszaülni az autóba és már Ausztráliára dolgozni" - értékelte a napját a lengyel, egyúttal arra utalt, hogy a Pirelli gumitesztjén is vezeti majd a Williamset.

Paddy Lowe, a csapat technikai vezetője is szót ejtett Kubicáról, de összességében a csapattal és az autóval nem volt elégedett. "Ahogy mindig, úgy most is sok dologgal kísérleteztünk az első edzésen Roberttel és Lance-szel. Robert most teljesítette a harmadik szabadedzését idén, amit már a kezdetek óta így terveztünk, de nyilván előnyös volt így, hogy bejelentettük 2019-es versenyzőként. Sajnos a teljesítményünk jobb volt az első edzésen, mint a másodikon, pedig az számít többet. Sok dolgunk van, hogy megértjsük a problémát" - magyarázta a szakember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: