DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne az F1-ben is segíti a Mercedest

A McLarentől elküldött belga pilóta komoly feladatot kapott a Mercedestől: egyrészt versenyezhet a Formula-E-ben, másrészt a csapat F1-es szimulátoros pilótája lesz a következő szezonban.

Újfent bizonyosságot nyert, hogy a Mercedes Formula-1-es és Formula-E-s csapata mennyire összefonódik, ugyanis a McLarentől távozó Stoffel Vandoorne a németek elektromos csapatában fog versenyezni, emellett pedig az F1-es istálló szimulátorában is dolgozni fog, nem szakad el tehát a száguldó cirkusztól sem.

00118022_020



"A szimulátoros munkát fogom végezni nekik, a Mercedes F1-es csapatának" - erősítette meg a belga az Autosportnak. "Ez számomra is egy érdekes rész, hogy továbbra is benne lehetek az F1-ben, ráadásul a világbajnok istállónál. Nagyon érdekes lépés lesz, biztos, hogy egy csomó új ötletet tudok nekik adni, ugyanakkor én is láthatom a különbséget, hiszen csak a McLarennél dolgoztam eddig az F1-ben."

"Az nyilván jó, hogy maradhatok az F1 világában, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Jó, hogy a Mercedesnek dolgozhatok, hiszen így pontosan tudni fogják, hogy mire vagyok képes. Nem tudjuk még, hogy a pilótapiac hogyan alakul a jövőben, jó, hogy benne lehetek és felkészülhetek bármire" - magyarázta.

"Sokat beszélgettem Totóval (Wolff) és a Mercedes egész projektje elég vonzó volt számomra. Fontos volt, hogy egy gyártóhoz igazoljak és a Mercedes projektje elég meggyőző volt. Amibe ők belevágnak, azt jól csináljáók, szóval biztos vagyok benne, hogy ebbe a programba is sok energiát fognak fektetni" - mondta a Formula-E-s szerepvállalásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: