DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz már Abu Dhabiban átmegy a McLarenhez

A szezonzárót követő Pirelli-teszten megindul a költözködés, és számos versenyző új csapatában vezet: Sainz, Leclerc, Kubica és várhatóan Raikkönen is közöttük lesz, egyedül Ricciardónak kell várnia.

Csütörtökön a McLaren bejelentette versenyzői felállását az Abu Dhabi Nagydíjat követő, november 27-28-i gumitesztre: a jövő évi pilóták, Lando Norris (kedd) és Carlos Sainz (szerda) osztoznak az MCL33-on. Míg Norris tartalékként korábban is a csapat tagja volt, Sainz a Renault-tól igazol át a wokingi istállóhoz. Mivel a franciák és a McLaren között motorszállítói szerződés van érvényben, idei csapata nem állt a korai váltás útjába.

A motorsport.com összegyűjtötte, mely versenyzők mutatkoznak be jövő évi istállóikban: Charles Leclerc kipróbálja a Ferrarit, Pierre Gasly átnyergel a Red Bullhoz, George Russell és Robert Kubica – akinek 2019-es bejelentése csütörtök folyamán várható – vezeti a Williamst, Lance Stroll pedig a Force Indiával kezdi meg az ismerkedést.

Bár megerősítés nem történt, Kimi Raikkönen várhatóan szintén bemutatkozik a Sauberrel. Az a versenyző, aki biztosan nem ül új csapata autójába, Daniel Ricciardo lesz: a két csapat közti ellentét miatt a Hondára váltó Red Bull nem adott engedélyt, hogy december 31-ig érvényes szerződése lejárta előtt csatlakozzon a Renault-hoz.

A Pirelli által szervezett teszten az év során egyetlen alkalommal minden csapat szerepel: a gyártó utolsó alkalommal gyűjt adatokat fejlesztés alatt álló, következő szezonra szánt abroncsairól. Ugyanakkor a hagyományos – téli vagy szezonközi – kollektív tesztekkel ellentétben a csapatok nem próbálhatnak ki új alkatrészeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: