DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll: Hamilton példaértékű munkát végzett idén

Lance Stroll, a Williams kanadai versenyzője úgy gondolja, Lewis Hamilton megérdemelten lett ötszörös világbajnok idén, mivel következetesebben versenyzett és hibátlanabbul vezetett, mint riválisa, Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton már két futammal a szezon vége előtt, a Mexikói Nagydíjon megnyerte a 2018-as Formula–1-es világbajnokságot és ezzel generációja első ötszörös világbajnokává avanzsált. A Mercedes pilótájának idei teljesítménye a rajtrács fiatalabb tagjait is megihlette. Többek közt a Williams húszéves pilótáját, Lance Strollt is, aki példaértékűnek tartja azt, ahogy a brit idén versenyzett. 

„Nagyszerű volt nézni a csatáikat Sebastiannal, aki szerintem, egy olyan Ferrariban ült, ami a Mercedesszel egy szinten volt. Talán néha még versenyképesebb is, talán nem, a részletekkel nem vagyok tisztában. Éppen ezért gondolom úgy, hogy idén Lewis egyszerűen jobban versenyzett és jobban is vezetett, mint Vettel” – mondta Stroll.



Stroll elmondta, azt is tiszteletre méltónak tartja, hogy Hamilton úgy tudta hétről hétre a legjobbját nyújtani, hogy az még kívülről nézve is könnyűnek tűnt. „Egy 21 futamból álló F1-es szezon nagyon hosszú, de Hamilton mindig olyannak tűnt, mint, aki csak megérkezik egy versenyhétvégére, beül az autóba és elvégzi a munkáját. Ezt persze könnyebb mondani, mint megvalósítani, de szerintem nagy tiszteletet érdemel.” 

Stroll szerint Hamilton előnyét Vettellel szemben főként az jelentette, hogy a Mercedes pilótája sokkal következetesebben és kevesebb hibát vétve versenyzett, ugyanakkor versenyzőként is rengeteget fejlődött a korábbi évekhez képest. „Nem vagyok bennfentes a Mercedesnél, nem látok be a kulisszák mögé, hogy valójában hogy dolgoznak, de az nyilvánvaló, hogy Lewis szinte alig vétett meggondolatlan hibákat, alig voltak ütközései. És egy bajnoki cím megnyerésénél szerintem ez a kulcs, hogy folyamatosan pontokat gyűjts. Ha harmadik vagy, akkor ne kockáztass azzal, hogy megpróbálod megelőzni a másodikat. Az egész arról szól, hogy minél több pontod legyen, és Lewis ezt különösen a legutóbbi néhány szezonban bizonyította.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: