DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc készen áll – de a Ferrari is?

Az olaszok vezető mérnöke szerint nemcsak az a kérdés, hogy a fiatal F1-es pilóta készen áll a feladatra, hanem az is, hogy a csapat készen áll-e Leclerc fogadására.

2019-ben Charles Leclerc lesz a Ferrari történetének második legfiatalabb pilótája - valósággal berobbant a Formula-1-be újoncként és alig fél év elég volt neki ahhoz, hogy egy bajnokesélyes autó ülésébe szerződhessen. Az ő kezelése, menedzselése azonban nem lesz egyszerű feladat a csapat számára sem, állítja a vezető mérnök, Jock Clear.

"Az emberek leginkább azt kérdezgetik, hogy vajon készen áll-e - nos, nekünk is ugyanúgy készen kell állnunk" - idézi a szakembert az Autosport. "A Ferrarinak készen kell állnia erre a lépésre. Bátor lépés ez a csapat szempontjából és mindannyian örülünk neki, de készen kell állnunk arra, hogy lehetőséget adjunk neki és hogy megfelelően támogassuk."

leckk



"Remélhetőleg jó dolgokat fog csinálni, de szerintem a Sebbel való kapcsolata fontos lesz. Ezt nagyon pozitívan kell menedzselnünk és biztosítanunk kell, hogy a csapat egésze fejlőjön, ne csak Charles vagy Seb oldala" - tette hozzá a jövő évi pilótapárossal szemben.

"Most már egy ideje azért ismerjük Charles-t, évek óta megvan közöttünk a kapcsolat, szóval nem lesz teljesen ismeretlen számunkra, nem leszünk teljesen vakok. Az egyértelmű, hogy már első F1-es évében megmutatta a potenciálját, voltak nagyszerű futamai, szóval szerintem mindenki izgatottan várja. Mindenki tudja, hogy milyen nyomás alatt fog megérkezni, de ez számunkra is egy kihívás" - magyarázta Clark.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: