DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes még eggyel növelné idei győzelmeit

Már tét nélkül érkezik a német alakulat a szezonzáróra, hiszen mindkét bajnoki cím a tarsolyukban van. Toto Wolff elmondta, hogy ettől még a győzelemre fognak hajtani Abu Dhabiban is.

Mexikóban Lewis Hamiltont, Brazíliában pedig a Mercedest avatták ötszörös bajnokká 2018-ban. Gyakorlatilag idén is minden összejött a németeknek, Abu Dhabiban ráadásul már a fentiek miatt örömautózást mutathatnak be, és hajthatnak idei 11. futamgyőzelmükre.

Toto Wolff csapata mentalitásával kezdte interjúját: „Múlt héten nagyon szerényen ünnepeltünk Brixworth-ban és Brackley-ben. Ugyanakkor mindenki hihetetlenül éhes, hogy együtt növeljük a sikereinket, és 2019-ben még erősebben térhessünk vissza. Már nincs rajtunk nyomás, tehát erre az utolsó versenyre úgy tekinthetünk, hogy csak meg kell nyernünk.”

Valtteri Bottasnak valóban kijutott a balszerencséből, de a Mercedes csapatfőnöke úgy érzi, hogy itt még megszerezheti idei első győzelmét: „Az Ezüstnyilunk 10 versenyen győzött eddig, és mindenki szeretne ehhez még egyet hozzáadni, különösen Valtteri, akinek ebben a szezonban még nem sikerült nyernie a balszerencse és a csapatutasítások miatt.”

 wolff-abu-dhabirol-2018



„Azt is tudjuk, hogy kemény csatánk lesz, mert a Red Bullnak és a Ferrarinak is hasonló céljai vannak, hogy jó érzéssel mehessenek a téli szünetre.”

Az osztrák szakember szerint magabiztosan kezdhetik a hétvégét: „Négy győzelmet arattunk zsinórban ezen a helyszínen annak ellenére, hogy sok a lassú- és közepes sebességű kanyar. Tettünk egy jó lépést előre az ilyen pályákon az elmúlt időszakban, így biztosak lehetünk, hogy erősen teljesítünk majd Abu Dhabiban is, magas szinten fejezzük be ezt a hihetetlen 2018-as szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: