DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Verstappen világbajnok lesz, ha benő a feje lágya

Ha a hihetetlenül tehetséges holland évek múltán, éretten visszanézi a Brazíliában történt incidenst és lökdösődést, máshogy fog gondolkodni – állt ki Toto Wolff védence, Esteban Ocon mellett.

A Mercedes Formula-1-es csapatának vezére, Toto Wolff a márka védence, Esteban Ocon pártját fogta a Brazil Nagydíjon történt ütközésben, amely Max Verstappen győzelmébe került. Az osztrák ugyanakkor hangsúlyozta, milyen sokra tartja Verstappent, akit leigazolt volna a Mercedes juniorprogramjába, mielőtt a Red Bull lecsapott rá 2014-ben.

„Éppen azt láthatjuk, hogy a jövő bajnoka összeáll. Hihetetlen tehetséggel és sebességgel rendelkezik, amint pedig benő a feje lágya, olyasvalaki lesz belőle, aki világbajnokká válhat egy napon” – mondta az Autosportnak Wolff, aztán visszautalt a brazil incidensre és az azt követő lökdösődésre: „Pár év múlva újra megnézi a felvételt, és talán véleményt alkot arról, helyesen viselkedett-e vagy sem. De ezeket a dolgokat nem lehet felgyorsítani, ez egy tanulási folyamat.”



Wolff nem csupán a versenyt követő kakaskodást ítélte el, hanem úgy vélte, az ütközés során is a pozícióját védő Verstappen hibázott. Szerinte nem feltételezhető, hogy Ocon veszélyeztetni akarta az éllovast:

„(Ocon) Új gumin volt, sokkal gyorsabban haladt, vissza akarta venni a körét, ami a részéről nem kifogásolható. Aztán összeütköztek, és mivel Max vezette a versenyt, biztosak lehetünk abban, hogy Esteban inkább elkerülte volna, minthogy a kritikák kereszttüzébe álljon a sajtó elé” – mondta Wolff, aki vitába szállt azzal a Helmut Markótól, a Red Bull tanácsadójától származó feltételezéssel, miszerint Ocon Interlagosban tanúsított rámenőssége és Mercedes-kötelékei között összefüggés van. „Dr. Marko így látja a világot, én pedig ráhagyom. Ebbe nem akarok belebonyolódni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: