DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Sajtó: Megpecsételődött Hartley sorsa

A hírek szerint teljesen kicserélődik jövőre a Toro Rosso párosa, a Red Bullhoz szerződő Gasly mellett ugyanis Brendon Hartley sem maradhat az istállónál. Gyenge teljesítménye F1-es karrierje végét jelentheti.

2017 őszén sokan megrökönyödtek, amikor a pilótaszűkében levő Red Bull teljesen váratlanul előhúzta a cilinderből a kilenc évvel korábban a csapat számára tesztelő, ám versenyzői ülést nem kapó Brendon Hartley-t, aki időközben a hosszútávú autózásban figyelemre méltó sikereket ért el.

Az idei szezonban azonban túl sok hibát követett el és általában a teljesítménye is látványosan elmaradt Pierre Gaslyétól, így a sajtó értesülései szerint már nincs esélye megtartani ülését. Csak Szergej Szirotkin szerzett nála kevesebb pontot idén, igazából egyetlen alkalommal sem tudott igazán nagyot villantani.

Mark Gallagher, F1-es kommentátor egészen biztos abban, hogy Abu Dhabiban utolsó versenyét teljesíti majd az új-zélandi és a közeljövőben biztosan nem is lesz esélye visszatérni a száguldó cirkuszba. Igaz, a Toro Rossónál semmi sem lehetetlen, gondoljunk csak Danyiil Kvjat váratlan visszatérésére a jövő évben.

Hartley nagy valószínűséggel jövőre már nem lesz a mezőny tagja


„Úgy vélem, belátható időn belül ez lesz az utolsó Formula-1-es versenye. Azon kívül, ahogyan alakult ez a szezonja, a paddockban is elbeszélgettem az emberekkel és erre alapozom ezt a feltevésemet” – nyilatkozta Gallagher a RadioLIVE’s Sunday Sport adásában.

„Szerintem fontos, hogy Brendon megkapta ezt a lehetőséget a Formula-1-ben, megpróbálta kihozni ebből a legtöbbet. A tények ellene szólnak, így minden jel arra mutat, hogy nem lesz a Toro Rosso csapatának tagja a jövő évben.”

„Ez egyelőre csak érzés, senki nem erősítette meg hivatalosan, de biztos vagyok benne, hogy Brendon is tisztában van a sorsával, szerintem ő maga és a Red Bull vezetősége is pontosan tudja a választ. Nagyon látványosan legyőzi őt csapaton belül Pierre Gasly, huszonkilencet gyűjtött Hartley négy pontjával szemben, a franciát fel is viszi az anyacsapat magához, a két pilóta teljesítménye között hatalmas a különbség.”

„Ugyan akadt olyan, hogy Brendonnak pechje volt, néhányszor pedig a technika babrált ki vele, de túlságosan gyakran teljesített rettentően gyengén, egyszerűen minden ellene szól” – tette hozzá a szakértő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: