DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc: Elismerés Hamilton riválisának lenni

Nem a fiatal monacói pilóta képzel sokat magáról, hanem Lewis Hamilton tartja őt egyik legkomolyabb vetélytársának a következő évekre. Tény, hogy ahol csak megfordult Leclerc, mindenhol sikeres lett.

2019-ben hatalmas lehetőség előtt áll Charles Leclerc, ugyanis Sebastian Vettel csapattársaként a Ferrari istállónál kapott versenyzői ülést, Kimi Raikkönent váltva. A veterán finn korelnök pedig éppen a monacói helyére érkezik az Alfa Romeo-Sauberhez.

Sokan a bejelentés óta találgatnak, hogy Leclerc vajon első évében máris veszélyes lesz-e négyszeres világbajnok csapattársára, vagy eleinte még Vettel dominál majd a csapatnál. Egy biztos, a napokban Lewis Hamiltont kérdezték arról, 2019-ben kiktől kell a leginkább tartania a világbajnoki címért folytatott harcban és Max Verstappent, valamint Charles Leclerc-t nevezte meg, előrébb helyezve őket még Vettelnél is.

Leclerc számára megtisztelő, hogy Hamilton máris fő riválisnak tekinti


„Egyértelmű elismerés számomra, hogy ilyet hallhattam Lewistól. Ő igazán nagyszerű pilóta, évek óta figyelem a teljesítményét, jóval azelőtt kezdtem figyelemmel kísérni a vezetését, hogy a Formula-1-be kerültem volna” – nyilatkozta Charles Leclerc az ESPN számára.

„Természetesen már a jövő évben igyekszem a legjobbat kihozni magamból, de egyértelmű, hogy nem lesz könnyű dolgom. Lewis nagyon tapasztalt és csodálatos tudású versenyző, pont ezért nagyon jó ilyet hallani tőle” – ismerte el riválisa eddigi eredményeit a monacói.

Leclerc a GP3-as és a Formula-2-es bajnoki cím után a Formula-1-ben sem vallott szégyent, pedig mindössze húszévesen került az Alfa Romeo-Sauber istállóhoz. Most még nagyobb nyomás alatt lesz, mint eddig, de eddig kitűnően használta ki adódó lehetőségeit, erre jövőre is nagy szüksége lesz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: