DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezen a téren segíthet legtöbbet Fittipaldi

Nemrég jelentette be a Haas, hogy tesztpilótának szerződtették a kétszeres F1-es bajnok unokáját, Roma Grosjean pedig már látja is, hol vehetik a legnagyobb hasznát.

Pietro Fittipaldi felemás szezont zár 2018-ban: kevés sikerrel indult a WEC-ben, az IndyCar-ban és a Super Formulában is, év elején lábát törte Spa-Francorchamps-ban, mégis pozitívan zárhatja az évet, mert a Haas nemrég tesztpilótának szerződtette le a 2019-es szezonra. A csapatfőnök Günther Steiner szerint nem a neve miatt csaptak le rá, Romain Grosjean pedig egy különleges ok miatt örül a leigazolásának. „Segítségre van szükségünk, különösen a szimulátoros munka terén” – idézte a franciát a Motorsport.



„Örülök neki, hiszen Abu Dhabiban már kipróbálhatja az autót, utána pedig beülhet a szimulátorba, és elkezdhet dolgozni a kettő közötti összefüggéseken. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. Az összefüggés része a legtrükkösebb, és a beállítások elkezdése előtt fontos, hogy ezen a téren minden simán menjen. Persze eddig is dolgoztunk rajta, de versenyzőkkel, szezon közben nehéz” – világított rá Grosjean.

Steiner szerint a Fittipaldival folytatott tárgyalások akkor kapcsoltak következő fokozatba, amikor megbizonyosodtak róla, hogy a francia nagy segítség lehet majd a szimulátoros munkában. „Fiatalok vagyunk, és folyamatosan helyet kell találni a javulásra. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy szimulátoros munkát segítő programot. Péntekenként kipróbáljuk a beállításokat és az aerodinamikai fejlesztéseket, Pietro pedig a szimulátorban tesz ugyanígy.”

Fittipaldi szerepe az oly sokat emlegetett fejlesztőpilótai szerepkörbe illeszkedik, melynek idén a Ferrarinál volt különösen nagy hatása: ennek volt köszönhető többszöri formajavulásuk a pénteki és szombati edzések között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: