DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso búcsúként belerúgott egyet az F1-be

A spanyol pilóta utolsó versenyét fogja teljesíteni Abu Dhabiban, de még a távozás előtt odaszúrt egyet a száguldó cirkusznak, mondván, ez már nem az a sportág, amelybe egykoron beleszeretett.

Lassan 18 éve, hogy Fernando Alonso első versenyét teljesítette a Minardi PS01-es volánja mögött Ausztráliában – azt a melbourne-i futamot számtalan emlékezetes pillanat követte, két világbajnoki címmel, győzelmekkel a Renault, a McLaren és a Ferrari színeiben. Sajnos azonban rengeteg keserű emlékkel is gazdagodott, melyek leginkább karrierjének második felében sűrűsödtek össze.



A spanyol már visszavonulásának bejelentése előtt kacérkodott más szériákkal: 2017-ben ott volt az Indy 500-on, majd év végén eldöntötte, hogy a Toyota WEC-csapatának tagjaként Le Mans-ban is megméretteti magát. Ha már ott volt, nyert, és minden esélye megvan arra, hogy a bajnoki címet is begyűjtse a 2019-es 24 órás versennyel záruló szuperszezon végén. A hétvégén Sanghajban tartózkodó Alonsót természetesen sehol sem kímélik az F1-es kérdésektől, ő azonban újfent készségesen válaszolt arra, hogy miért int búcsút a sportágnak.

„Jelenleg nem az történik az F1-ben, ami engem arra inspirált, hogy autóversenyző legyek” – idézte a Speedweek a spanyolt. „Azért távozok a Forma-1-ből, mert gyenge. Sokkal többet beszélünk arról, hogy mi történik a pályán kívül, mint azon belül. Mindig politikáról és buta rádióüzenetekről esik szó. Talán néhány hibával, de le tudnám írni a következő futam első 15 helyezettjét. Nehéz elfogadnom, milyen kiszámíthatóvá vált minden. Remélem, sikerül megelégedettséget találnom más sorozatokban” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: