DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Ezért tisztelem Vettelt annyira

A Renault pilótája elárulta, mennyire tiszteli Sebastian Vettelt, mivel egy négyszeres világbajnokhoz képest rendkívül közvetlen. A német már első találkozásukkor elnyerte Sainz szimpátiáját.

Tom Clarksonnak árulta el Carlos Sainz, milyen a kapcsolata a Ferrari négyszeres világbajnokával, Sebastian Vettellel, aki szerinte nem várt módon közvetlen a társaival. A német pilóta inspirálta F1-be vezető útján a spanyolt, és tőle tanulta meg, hogy sosem adhatja fel. Persze spanyolként Fernando Alonso az egyik legnagyobb példaképe.

„Gyakran látjuk őt nevetgélni a paddockban. Mindenkinek megjegyzi a nevét, és mindig szán egy kis időt arra, hogy megkérdezze, én és a családom jól vagyunk-e. Ez nem túl gyakori a paddockban, különösen nem egy négyszeres világbajnoktól” – árulta el Carlos Sainz az F1 podcastjében.

Sainz élvezi Vettel társaságát


A Renault versenyzője emellett felidézte első emlékét is a németről, még 2014-ből. Abban az évben megnyerte a Formula Renault 3.5 Series világbajnoki címét Sainz, így lehetőséget kapott a csapattól, hogy kipróbálja a szezonzárón Vettel utolsó Red Bullját, az RB10-est.

„Mentem néhány kört friss gumikon, de aztán nagyon berezeltem, mivel ő is kiment, pontosan ugyanazokkal a beállításokkal, amiket én használtam. Végül fél másodperccel volt gyorsabb nálam, aztán miután kiszállt, odajött hozzám a mérnöki megbeszélésen, és kezet nyújtott. Azt mondta, nagyon jól vezettem. Azóta rendkívüli módon tisztelem Sebet.”

A spanyol azóta kikerült a Red Bull kötélékéből, és idén kölcsönben versenyzett a Renault színeiben, de Ricciardo érkezése miatt nem maradt számára hely a francia csapatnál, így 2019-től kezdve a McLaren pilótája lesz Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: