DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen: Még mindig tisztelem Alonsót

A Silverstone-ban és Monzában történt esetekből arra következtethetnénk, hogy a dán lesújtó véleménnyel van világbajnok ellenfeléről. Magnussen elmondta, versenyzőként ugyanúgy tiszteli őt.

A 2018-as szezon során nem egyszer akadt össze a középmezőnyben Kevin Magnussen, a Haas pilótája, valamint a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso. A szókimondó dán nem rejtette véka alá, mikor elégedetlen volt a spanyol pályán, vagy épp éterben tanúsított magatartásával.

„Sokat szokott panaszkodni a rádióba, de ezt a szokást más sportokban is láthatjuk, olyan remek atlétáktól, mint például Neymar, akik kicsit túloznak néha” – mondta Silverstone-ban, ahol Alonso a csapatrádióban tajtékzott, mondván, hogy „nevetséges”, hány helyen leszorította őt a pályáról Magnussen.



Az Olasz Nagydíj időmérőjén a páros úgy csatázott egymással, mintha már a futamban tartanának. Alonso csak nevetett az eseten, Magnussen azonban, aki Q2-es kiesésével többet veszített, odapörkölt a mclarenesnek: „Én nem fogom elengedni őt és feláldozni a saját körömet. Tudom, hogy azt hiszi magáról, hogy ő egy isten, de akkor sem. Az időmérő után személyesen is odajött és a képembe röhögött. Teljesen tiszteletlen, alig várom, hogy visszavonuljon” – pocskondiázta a Formula-1-ből szezon végén kiszálló Alonsót.

Az előzmények alapján úgy tűnhet, a két versenyző kapcsolata véglegesen elromlott. Ehhez képest a Brazil Nagydíjon Magnussen arról beszélt, hogy továbbra is felnéz 2005 és 2006 világbajnokára.

„A tiszteletem Fernando mint versenyző irányába nagyon nagy. Nem fér hozzá kétség, hogy ő a mezőny legjobb versenyzőinek egyike. Habár voltak kemény csatáink és pár vitánk, az irányába mint versenyző irányába való tiszteletem nem csökkent” – idézi a crash.net a Haas pilótáját. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy Magnussen kétszer mondandójába szúrta, versenyzőként tiszteli Alonsót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: