DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica döntött a 2019-es szezonról

A lengyelről nemrég hamis hírek kezdtek terjengeni Twitteren, ám most valóban az F1-ben utoljára nyolc éve versenyző krakkói árulta el, hogy meghozta döntését arról, mit fog csinálni 2019-ben.

Október végén kapta fel a fejét az F1-es sajtó az értesülésre, mely szerint Robert Kubica a Ferrarihoz igazolhat 2019-re. Nos, a lengyel „természetesen” csak tesztpilótai státuszban öltötte volna magára a vörös overált, nemrég azonban újból azt kezdték rebesgetni, hogy mégiscsak versenyezhet jelenlegi alakulatával, a Williamsszel, az újonc George Russell társaként. Egyelőre nem tudni, hogy mikor várható hivatalos bejelentés a grove-iaktól, egy héten felbukkant, hamis Twitter-bejegyzés pedig arra utalt, hogy „hamarosan” pont kerülhet az ügy végére.



Most maga Kubica árult el részleteket egy lengyel sportoldalnak egy gniewinói sajtóeseményen 2019-cel kapcsolatban, de hűen a korábbiakhoz, ezúttal is sejtelmes maradt. „Hogy a Williamsnél fogok-e versenyezni a következő évben? Remélem” – mondta. „Már csak két csapat adós a felállásával, a Toro Rosso és a Williams. Egy biztos: nem megyek a Toro Rossóhoz.”

„Ez az időszak nagyon intenzív számomra, sok minden történik, és nem úgy zajlanak az események, hogy én, vagy mások szórakoznak, és nem akarják bejelenteni, mi lesz jövőre. Néhány hónappal ezelőtt nagyon közel álltam hozzá, mégsem lett az egészből semmi. Mindenkinek meg kell hoznia a maga döntését. Ami engem illet, döntöttem, hiszen kötött a határidő, de nem mondok erről semmit, nem szeretném, ha furcsa következtetéseket vonnának le belőle. Jelen pillanatban nem minden áll rajtam, de nem is a Williams csapatán” – tette hozzá.

A reménykedés ellenére Kubica konkrétan elmondta véleményét a Williams 2018-as autójáról, amely bizonyítottan az évad leggyengébb konstrukciója lett. „Nem rejtem véka alá, hogy rossz volt vezetni első alkalommal” – mondta a lengyel, aki az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján ismét az FW41-es volánja mögé ülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: