DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Haas: Nem a neve miatt szerződtettük Fittipaldit!

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, ha csak a névre mennek, még a legidősebb Fittipaldit, Emersont is leszerződtethették volna, egyébként semmi ilyenről nincs szó Pietro Fittipaldi esetén.

A Haas a Brazil Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy harmadik számú versenyzőjük, rengeteg tesztpilótai feladattal, Pietro Fittipaldi lesz 2019-ben. A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája az Abu Dhabi Nagydíj utáni pirellis gumiteszten teheti meg első kilométereit a Haas autójában.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, Fittipaldinak kulcszerepe lesz az autó fejlesztésében és a szimulátormunkában is. „Az F1-es hétvégék péntekjein ki tudunk próbálni különböző beállításokat és aerofejlesztéseket, ezeket pedig mindig Pietro fogja először a pályára vinni. Ahhoz, hogy jobb legyen valaki, idő kell. Nem lehet mindent belesűríteni az első évbe. Pietro ezen van, hiszen a célja az, hogy F1-es versenyző legyen, de először a korrelációs munkát kell elvégeznie, hogy egyeznek-e az adatok az autón, illetve az autóban azokkal, amiket a tervezés során mértünk.”

00118022_453



Fittipaldit nagybátyja mutatta be a Haas vezetőségének, aki egyébként maga sem volt rossz versenyző - Max Papis. „Még a Formula Renault 3,5-ben versenyzett, amikor Max bemutatta őt. Akkor azt mondtam, ha bajnoki címed lesz, visszatérhetsz. És visszatért!”

Az ismerős név viszont semmit nem nyomott a latba Steiner szerint. „Nyilván egy ilyen vezetéknév nem árt, viszont ezzel együtt nagy nyomást is helyez a viselőjére, de egyébként sem a neve alapján ítéltük meg őt. Lehetne ő, mit tudom én, Sánchez is, ez jelenleg semennyire nem számít. A lényeg, hogy tudjon adni nekünk valamit, nem az, hogy mi milyen marketingszempontok szerint igazolunk. Különben is, ha reklám kellene, akkor leigazoljuk valamilyen szerepre Emersont - ő is elérhető egyébként!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: