DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso az érzelmekre figyel, nem az eredményre

Fernando Alonso pályafutásának utolsó futamára készül Abu Dhabiban, ezzel többéves szenvedése ér véget a Formula-1-ben. Tisztában van autója erejével, így nem is az eredmény érdekli elsősorban.

A kétszeres világbajnok spanyolt lehet szeretni és lehet nem szeretni, de alighanem minden Formula-1 rajongó megérzi majd a hiányát, amikor 2019-ben már nem látjuk a rajtrácson az egykor szebb napokat látott, de az utóbbi években folyamatosan versenyképtelen autóban ülő kiváló versenyzőt.

Nincs nagy valószínűsége annak, hogy Fernando Alonso egy igazán nagy villantással fejezhetné be F1-es karrierjét, ugyanis a McLaren-Renault jelenleg a mezőny hátsó régióiban foglal helyet, a pontszerzés is igen gyakran túl nagy falat Alonsóéknak. Abu Dhabiban sem számíthatunk arra, hogy hirtelen megtáltosodik a wokingi istálló.

Alonsót az eredmény már hidegen hagyja


Milyen teljesítményre számít a spanyol élete utolsó futamán a száguldó cirkuszban? „A pozíciók olyanok lesznek, amilyenek. Előre tudjuk, hogy a Ferrarik, a Mercedesek és a Red Bullok végeznek a legjobb hat között. Utána jön a két Haas és Force India (és jó eséllyel az Alfa Romeo-Sauber), akik valószínűleg fel is töltik a maradék pontszerző helyeket. Csak mögöttük következik a középmezőny további része, a Renault, a Toro Rosso, a McLaren és a Williams” – tekintett előre Alonso.

„Úgyhogy megpróbálom élvezni utolsó versenyhétvégémet, az eredmény nem is lesz fontos. Sokkal inkább az érzelmi rész, amit Abu Dhabiban átélhetek, ezt pedig már nagyon várom” – ismerte el a spanyol ász.

Fernando Alonso pályafutása 315. versenyén áll majd rajthoz a Yas Marina pályán. Eddigi futamain harminckét győzelmet, 97 dobogós helyet és két világbajnoki címet szerzett, 2005-ben és 2006-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: