DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Mindenki azt hiszi, utáljuk egymást Verstappennel

Mennyi beleszólása volt Max Verstappennek abba, hogy jövőre ne Carlos Sainz Jr. legyen a Red Bull pilótája? A spanyol szerint semennyi, mert már akkor tudta, hogy ez nem fog megtörténni, amikor 2017-ben a Renault-hoz igazolt.

Carlos Sainz Jr. a Formula–1 hivatalos podcast-műsorában beszélt arról, kétli, hogy Max Verstappen megakadályozhatta volna, hogy átvegye a távozó Daniel Ricciardo helyét és 2019-ben a Red Bull Racing versenyzője legyen. A spanyol szerint ugyanis a gyengeség jele az, ha egy pilóta beleszól abba, ki legyen a csapattársa.

„Nem tudom, de kétlem, hogy bármelyik pilóta is hatással lenne az ilyen jellegű döntésekre. Ez egy nagyon nehéz kérdés, és valószínűleg inkább őt kellene megkérdezni, de nem tudom elképzelni azt, hogy Max odamegy Christian Hornerhez vagy Helmut Markóhoz, és azt mondja: 'nem akarom, hogy Carlost a csapatba hozzátok'. Elsősorban azért, mert ez a gyengeség jele lenne. Ha ezt mondod a csapatfőnöködnek, azonnal azt a benyomást kelted, hogy gyenge vagy és félsz. Másodsorban, biztos vagyok benne, hogy Max soha nem mondana ilyent.”

Sainz és Verstappen korábban már versenyeztek ugyanannál a csapatnál, hiszen 2015-ben mindketten a Toro Rossónál kezdték Formula–1-es pályafutásukat. A spanyol szerint annak ellenére, hogy a közvélemény úgy tartja, soha nem jöttek ki jól egymással, valójában nagyon jó kapcsolatot ápolnak.

„Ez egyike a nagy rejtélyeknek a paddockban, mert mindenki azt hiszi, Max és én utáljuk egymást, és ez egyáltalán nem így van. Esküszöm, jól szórakoztunk abban az évben. A pályán kiélezett verseny folyt közöttünk, de a pályán kívül nagyon kijöttünk egymással. Mindketten tudtuk, az első évünkben a Formula-1-es karrierünkért és elismertségünkért harcolunk, de ennek ellenére sokkal jobb volt a kapcsolatunk, mint ahogy azt az emberek gondolnák.”

 



A nyári pilótakeringő egyik legnagyobb meglepetését Daniel Ricciardo okozta, amikor bejelentette: év végén elhagyja az osztrák istállót és a Renault-hoz igazol. Később az is kiderült, az ausztrál annak a Carlos Sainznak a helyét veszi át, aki 2019-ben a McLaren versenyzője lesz, míg Ricciardót Pierre Gasly váltja a Red Bullnál. Sainz elmondása szerint már akkor tudta, hogy kevés esélye lesz a Red Bull Racing ülésére, amikor 2017-ben a Renault-t választotta következő csapatának. Döntését viszont egyelőre nem bánta meg.

„Az az igazság, hogy abban a pillanatban, ahogy kitettem a lábam a Toro Rossótól, tudtam, hogy csökkennek az esélyeim az anyacsapatnál, mert részben mégis csak elhagytam a Red Bull családot. Ez viszont benne volt a döntési folyamatban, végiggondoltam a következményeket, de mégis úgy éreztem, nem akarok egy negyedik évet is a Toro Rossónál maradni. A Renault-hoz akartam menni, mert ők érdeklődtek irántam. Utólag pedig úgy gondolom, ez volt a helyes döntés, és örülök, hogy a Reanult-val versenyezhettem az elmúlt két évben, ahogy annak is, hogy jövőre lehetőséget kapok arra, hogy egy a McLarent vezethessek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: