DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ross Brawn beszélt a 2019-es változásokról

Ross Brawn beszélt a 2019-es aerodinamikai szabályváltozásokról, melyeknek úgy látja, kézzel fogható eredménye van. Szerinte több előzést láthatunk a következő szezontól kezdve.

2019-re fontos aerodinamikai szabályváltozásokat hozott meg Ross Brawn és a mögötte álló mérnöki csapat, így változik az első szárnyak, a fékcsatorna és az oldalsó légbeömlő kinézete is. Bár nem mindenki ért egyet abban, hogy ezzel elérik majd a kívánt változásokat, ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a versenyzők képesek legyenek minél közelebb autózni az előttük lévőhöz, hogy így még több előzést láthassanak a rajongók.

Az első tesztek után Ross Brawn elégedetten nyilatkozott az Autosport számára, de persze a végeredményt majd csak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon láthatjuk meg.

Brawn elégedett azzal, amit látott


„A mi szimulációink, illetve azon csapatok adatai, akikkel közösen együtt dolgoztunk ezen az ügyön, kézzel fogható eredményt mutatnak, még akkor is, ha az első igazi próbatétel majd márciusban érkezik el, az Ausztrál Nagydíjjal. Ezek a változások csak az első fontos lépések, és még nem a tervünk befejezése. Az új technikai szabályokkal a Formula-1 hosszútávú jövőjének alapjait próbáljuk meg lefektetni.”

Ross Brawn szerint a 2021-es komoly szabályváltozások felé tehát ez csak egy apró lépés, de már most is látja a fejlődést: „Ez még csak egy kis előzetes abból, amit 2021-re tervezünk, de elégedettek vagyunk az eddig látottakkal. Tetszik, amit a számok mutatnak 2019-ről, és nyilvánvaló, hogy már rövidtávon is szeretnénk jelentős javulást elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: