DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Oconnak három lehetősége is van

Toto Wolff elárulta, hogy Esteban Oconnak bár nem sok esélye maradt arra, hogy jövőre versenyzői ülést szerezzen, de több lehetősége is lesz, hogy elhelyezkedjen a Formula-1-ben.

Miután egyre több hír szól arról, hogy Robert Kubica lehet a Williams másik pilótája, George Russell mellett, úgy látszik, hogy az utolsó ajtó is bezáródik Esteban Ocon előtt, így nem jut számára hely a 2019-es rajtrácson. Az már szinte készpénznek vehető, hogy a francia versenyző helyére a Force India új tulajdonosának, Lawrence Strollnak a fia, Lance érkezik a Williamstől, azonban Ocon sem marad majd munka nélkül a következő szezonban.

Mivel a Force India és a Williams is a Mercedes erőforrásait használja, így lehet – és valószínűleg lesz is – befolyása a Mercedesnek a tartalékpilóta megnevezésében. Toto Wolff ezt alá is támasztotta egy rövid nyilatkozatban, melyben biztosította az Ezüst Nyilak kötelékébe tartozó pilótát afelől, hogy jövőre is a pályán tölthet némi időt.

Ocon alighanem tesztpilóta lesz jövőre


„Esteban jövőre három csapat tesztpilótája is lehet: a miénk, a Force Indiáé, de akár még a Williamsé is. Sokat fog ülni a szimulátorban is, az biztos” – mondta el Wolff az Auto Motor und Sportnak.

Ezentúl sokán már azt is tudni vélik, legalábbis cikkeznek róla, hogy Oconnak már biztos helye van a Mercedesnél 2020-ra, akik Valtteri Bottast dobhatják majd a francia tehetség karrierjének érdekében. Esteban Oconról szólnak a hírek mostanában egyébként is, hiszen a Verstappennel történt ütközéséről beszél az egész világ, de ő talán jobban örült volna annak, ha egy szerződéssel kerül inkább a címlapokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: