DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Ha pszichológust hoznak, kirugdosom őket

Nem bánt meg semmit az interlagosi futam után lökdösődő Red Bull-pilóta: visszaemlékezése szerint higgadt akart maradni, de mikor meglátta Ocon vigyorát, felszaladt a pumpa.

Két nap közmunkára ítélte a Nemzetközi Automobil Szövetség Max Verstappent, amiért a Brazil Nagydíj után megrángatta az őt első helyről kiforgató Esteban Ocont. A fiatal holland – aki Ross Brawn, az F1 sportfőnöke szerint nem képes kordában tartani érzelmeit – hangoztatja, ő csak egyetlen dolgot sajnál a Brazil Nagydíjjal kapcsolatban.

„Nem bántam meg semmit. Egyedül bosszúságot érzek, amiért nem nyertem” – mondta a Ziggo Sportnak Verstappen. Elmondta, hogy nem az ütközés miatti dühét vezette le Oconon, hanem azért szaladt fel benne a pumpa, ahogyan a francia reagált, mikor összetalálkoztak az FIA-garázsban. „Tudni akartam tőle, mégis mi történt, mire ő csak vigyorgott és azt mondta, ’gyorsabb voltam nálad’. Nem kért bocsánatot, épp ellenkezőleg.”



„Pozitív akartam maradni a szerelőim érdekében, de ha az ember meglátja a másikat, aki még csak annyit sem mond, hogy ’sajnálom’… Senki nem számít arra, hogy egy sereghajtó el fogja találni. Örülök, hogy apám nem volt ott” – utalt Jos Verstappenre, aki hírhedt arról, hogy gyorsan eljár a keze.

„Nem ellenfelem a Formula-1-ben. Magamra és azokra összpontosítok, akiket le kell győznöm” – válaszolt annak említésére, hogy Oconnal korábban a Formula-3-ban rivalizáltak. Csattanós válasza volt arra a felvetésre is, hogy elbeszélgethetne egy sportpszichológussal: „Ha pszichológust hoznak, azonnal kirugdosom őket. A saját lábamon kell megállnom, senkire sincs szükségem. Apám amúgy is félig-meddig pszichológus.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: