DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon elnézést kért Verstappentől

Magasra csaptak az érzelmek a Brazil Nagydíjon történt elképesztő ütközés miatt. Ritka, hogy egy lekörözendő kiüti az élen álló pilótát. Tettlegességig fajult a dolog, de Ocon most nyitott a holland felé.

Bizonyára nagyon sokat fognak még beszélni a 2018-as Brazil Nagydíjról. Nem mindennapi balesetet láthatott a közönség, a lekörözött Esteban Ocon kilökte a pályáról a versenyben vezető Max Verstappent. Különös részlete a történetnek, hogy a francia a Mercedesszel áll szerződésben, az ütközésnek köszönhetően pedig éppen a Mercedesszel versenyző Lewis Hamilton ölébe hullott a győzelem.

Ezt a tényt ki is emelte Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója, aki idiótának nevezte Ocont és nem is kíván elbeszélgetni vele. Verstappen a levezető körig sem nyugodott le, megkereste a mérlegelésnél a francia vetélytársat és lökdösődve számon kérte rajta tettét.

A Brazil Nagydíj leintése után nem ilyen kedélyes beszélgetés folyt a felek között


A másik fél eleinte egyáltalán nem mutatott megbánást, a Force India és Ocon is azt bizonygatta, hogy mivel gyorsabban ment, joga volt visszavenni a körét a szabályok szerint. Ugyanakkor az első helyezettet kiütnie egészen biztosan nem. Ocon azzal érvel, hogy ugyanott már előtte hét ízben is előzött a versenyen és a szoros csaták vége egyszer sem lett ütközés. De elfogadja az FIA döntését a büntetéssel kapcsolatban.

Azóta azonban a közösségi médián keresztül elnézést kért a holland vetélytárstól, így talán lassan megfelelő mederbe kerül az ügy. „Mélyen sajnálom, hogy lekörözöttként nekiütköztem Maxnek, ennek nem lett volna szabad megtörténnie, egyértelműen ő nyerte volna a versenyt. Részemről azonban a csapat mondta a fülemre, hogy vegyem vissza tőle a körömet, gyorsabb voltam nála a friss szett gumikon, az egyenesben megelőztem és nem akartam elvenni a gázt. Sajnálatos incidens lett a vége, amit természetesen nem szeretnék, ha bármikor megismétlődne” – írta Esteban Ocon.

Ocon tehát megtette az első lépést a megbékélés felé, erre egyelőre a Red Bull és pilótája részéről nem érkezett reakció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: