DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton 2019-re jobb Red Bullt akar

Lewis Hamilton kis híján elveszítette a csatát Max Verstappennel szemben a Brazil Nagydíjon, de a holland és Ocon balesete miatt mégis nyert. A brit többet szeretne csatázni Verstappennel a jövőben.

Az utóbbi hétvégéken egyenrangú ellenfele lett a Red Bull a Ferrarinak és a Mercedesnek. Igaz, ez a pályák karakterisztikájának és más körülményeknek is köszönhető, de mindenképp jót tett az F1-nek, hogy nem csak két csapat küzd a győzelemért.

A Red Bullnak kijött a lépés néhány olyan helyszínen, ahol nem a motorerő számít, de összességében nem tudták felvenni a harcot a két élcsapattal a szezon során. Hamilton azt szeretné, ha jövőre már ők is a bajnoki címért küzdhetnének, és háromesélyessé válna a világbajnoki küzdelem, nem csak egy-egy hétvége erejéig, mint például a Brazil Nagydíj.

hamilton-a-red-bullrol-2018_1



„Idén hihetetlenül erősek, és el tudom képzelni, hogy jövőre még jobbak lesznek. Jót tenne a sportnak, ha a Red Bull többet lenne harcban a Ferrarival és a Mercedesszel, és más csapatokat is várunk ebbe a körbe.”

„Max remekül vezet idén, ő egy kiváló, fiatal tehetség” – tért rá az ötszörös világbajnok Verstappen jellemzésére. „Alig várom, hogy többet versenyezzünk így vele. A brazil hétvégén motorproblémáink voltak, tehát nem éreztem úgy, hogy tudnék vele harcolni, de várom a napot, amikor ez megtörténik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: